fredag, februar 01, 2008

Den sataniske treenighet


I tre artikler har jeg belyst sider ved den Antikrist som skal stå frem i endens tid. Dette er bare kortfattede oversikter. I dag presenterer jeg det som kan kalles en satanisk treenighet, et triumvirat som sammen skal få en kolossal makt i den kommende trengselstid som skal komme over jorden. Denne sataniske treenighet skal sikkert være en imitasjon av den guddommelige treenighet.


I Åpenbaringsboken leser vi om at erkeengelen Mikael og hans engler strider mot dragen og hans falne engler. Resultatet av denne kampen finner vi beskrevet i Åp 12,7-9: "Og det brøt ut krig i Himmelen, Mikael og englene hans kjempet mot dragen. Og dragen og englene hans kjempet, men de fikk ikke overtaket. Det ble heller ikke funnet plass for dem i Himmelen lenger. Så ble den store dragen kastet ut, den gamle slangen, han som kalles djevelen eller Satan, han som forfører hele verden. Han ble kastet til jorden, og englene hans ble kastet ut sammen med ham."


I denne forbindelse oppfordres de som bor i himmelen til å fryde seg, mens det motsatte gjelder dem som bor på jorden: "Gled dere derfor, dere himler og dere som bor i dem! Ve over jordens og havets innbyggere! For djevelen er kommet ned til dere med stor vrede, for han vet at han har en kort tid." (Åp 12,12)


Til nå har djevelen regjert fra luftrommet som Paulus beskriver overfor forsamlingen i Efesos. I Efeserbrevet kalles djevelen for "fyrsten over luftens makt". (Ef 2,2) Nå er han kastet ned til jorden. Og var det uhyggelig at han hersket fra luftrommet, hvordan skal det da bli når han skal regjere nede på jorden? Det er ikke til å undres over at det sies: "Ve over jordens og havets innbyggere."


Den sataniske treenigheten består altså av:


Dragen (Satan) Denne dragen gir altså "sin kraft og sin krone og stor makt til dyret." Dette Dyret åpenbarer seg gjennom et timaktsforbund og "dyret" som er et annet ord for Antikrist, blir den sentrale skikkelsen der. Men vi leser også i Åpenbaringen om et "annet dyr", som hadde to horn, og legg merke til dette: "likesom et lam". Vi vet at lammet identifiseres som Jesus, men her brukes det om noe ondt, og "det talte som en drage." Dette er uten tvil han som kalles for Den falske profet.


Her ser vi den falske treenigheten: Dragen, som er Satan. Han gir sin makt til Dyret, som er Antikrist, og som en medhjelper har de "den falske profet". Som Den Hellige Ånd herliggjør Kristus, skal den falske profet herliggjøre Antikrist.


Den står om denne tid da denne sataniske treenigheten skal herske på jorden: "Og da skal den lovløse bli åpenbart, han som Herren skal ødelegge med sin munns ånde og tilintetgjøre med sin gjenkomst i herlighet. Den lovløses komme er etter Satans virksomhet med all kraft, tegn og løgnens under og med all urettferdighetens forførelse blant dem som går fortapt, fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kan bli frelst." (2.Tess 2,8-10)


Dette er også frafallets tid. Antikrist vil kreve tilbedelse, og mange vil falle fra troen. Måtte Gud hjelpe oss til å holde fast ved bekjennelsen av vårt håp: Kristus!

Ingen kommentarer: