søndag, mars 31, 2013

Døden er død

Det var en spesiell og sterk opplevelse å feire Kristi oppstandelse mens sola farget tretoppene rundt Kristi himmelfartskapellet.

Vi stod først utenfor kapelldøra og lyttet til beretningen om de Myrrabærende kvinnene som - lik oss - kom tidlig om morgenen den første dag i uken for å salve Jesu døde kropp, som en siste hilsen. De fant graven tom. Fra døråpningen i kapellet ropte liturgen ut: 'Han er oppstanden!' og vi svarte med stor glede: 'Ja, Han er sannelig oppstanden'.

Vi sang påskesalmer og tente det store påskelyset. Fra dette lyset tente så hver av oss våre egne lys, og før vi gikk inn i prosesjon i kapellet igjen sa vi unisont: 'Kristus er oppstanden fra de døde, med døden beseiret Han døden, og til dem i gravene gav Han liv'.

Inne i den gode varmen feiret vi nattverden slik den feires i Kristi himmelfartskapellet, med bønner og hymner fra den første kristne tiden, og med lesninger fra Den Hellige Skrift. Etter gudstjenesten spiste vi påskefrokost i Toten frikirke på Raufoss, før vi feiret 1. påskedagsgudstjeneste der hvor den enkelte hører hjemme.

Det var vært en begivenhetsrik og solfylt dag.

For meg er ordene fra Rom 6,9 'årets'- påskeevangelium:

'For vi vet at etter at Kristus er reist opp fra de døde, dør han ikke mer. Døden har ikke lenger noen makt over ham'.

Med Kristi oppstandelse er døden død. Halleluja.

Ingen kommentarer: