mandag, mars 11, 2013

Unge russiske pastorer satser på menighetsplanting

Vladimir Treskin (bildet) hører med blant de unge russiske baptistpastorene som satser på menighetsplanting, For tre år siden flyttet han og familien til Vladivostok for å plante en ny menighet der. De satset da på å drive med evangelisering blant studenter.

Russiske myndigheter investerer for tiden mye penger på å gjøre Vladivostok regionen til et hovedstaden i den østlige delen av Russland. Området overstrømmes av studenter fra mange land, blant annet fra nabolandet Kina.

Vladimir, som ikke kan kinesisk, undret seg hvordan han skulle nå dem med evangeliet. Det ble et prioritert bønneemne for ham og i fjor fikk han bønnesvar. Da tok flere av de kinesiske studentene kontakt og spurte om de ikke kunne få være med i en bibelstudiegruppe. De begynte å komme sammen en gang i uken for å lese Bibelen og be sammen. Til å begynne med kunne de bare kommunisere via tegnspråk!

Det neste bønnesvaret var et aldri så lite mirakel. En dag ringte Boris. Han snakket flytende kinesisk! Boris hadde nemlig studert i Kina. Han ble til stor hjelp et års tid. Nå er han tilbake i Kina som misjonær på fulltid. Be for Boris og evangeliets fremgang i Kina!

Ved siden av evangeliseringsarbeidet driver de også med ledertrening,

11 barn i fulltidstjeneste
Et annet eksempel er Pavel Kozorevso. Han kommer fra Volga regionen, og er en ung mann i slutten av 20 årene. Han er ungdomsleder i baptistmenigheten i Nizhny Novgorod, hvor hans far er hovedpastor. Faren har fostret 11 barn som alle er i kristen tjeneste! Pavel og to av brødrene er i fulltidstjeneste. I påsken i fjor distribuerte de mer enn 3000 Bibler. De satser på å nå den nye generasjonen russere med evangeliet.

Ingen kommentarer: