torsdag, mars 21, 2013

SISTE: Tre iranske kristne løslatt fra sikkerhetsfengsel

Iranske myndigheter har satt fri tre kristne mot kausjon. De tre, Surush Saraie, Mohammad Roghanir og Massoud Rezaie, er medlemmer av en evangelisk menighet i Iran. De tre ble løslatt ved midnatt 19. mars, etter å ha tilbragt fem måneder i fengsel.

Dette opplyser Firouz Khadjani, som er medlem av Irans kristne råd.

De tre ble løslatt i byen Shiraz (bildet), hvor de hadde sittet fengslet i Adel Abad fengslet. For hver av de tre måtte det betales 80.000 USD i kausjon.

De tre med arrestert i forbindelse med et raid mot husmenighetene i landet den 12. oktober i fjor. Da stormet politiet et hjem i Shiraz hvor disse tre mennene befant seg på et bønnemøte. De er anklaget for å ha drevet med evangelisering, og for å ha forstyrret offentlig orden, og handlinger mot landets sikkerhet! Så farlig er et kristent bønnemøte i iranske myndigheters øyne. Så ble de da også satt i celler i fengselets egen sikkerhetsavdeling.

Situasjonen for 43 år gamle Behnam Irani, som jeg har omtalt en rekke ganger her på bloggen, er fremdeles svært alvorlig. La oss fortsette å be om et under! Han er nå så dårlig at han ikke lenger er i stand til å gå, Han tortureres både av fangevokterne og medfangene.

Ingen kommentarer: