onsdag, mars 20, 2013

Krisen i Syria forverrer seg - fire millioner trenger humanitær hjelp nå!

Krisen blir stadig forverret i Syria. Nå er fire millioner syrere i behov av humanitær hjelp.

Forholdene for sivilbefolkningen har forverret seg så kraftig at lederne for Sørstatsbaptistenes humanitære arbeid, har bestemt seg for at de må utvide hjelpetiltakene inne i landet. Dette skjer samtidig som at hjelpearbeidere legger merke til en kraftig øking i antallet som flykter til nabolandene, og det internasjonale samfunnet klarer bare å dekke en liten del av de store behovene for humanitær hjelp.

'Etter snart to år med vold, har over fire millioner mennesket fått behov for hjelp', sier Jeff Palmer, eksekutiv direktør for Baptist Global Response, og legger til: 'Antall flyktninger utenfor Syria nærmer seg en million, hvorav 80 prosent er kvinner og barn. Syrere som har flyktet innenlands teller tre millioner. FN har registrert 120.000 nye flyktninger på bare en uke. Og økningen fortsetter.

I løpet av de siste 18 månedene har Sørstatsbaptistene brukt 300.000 amerikanske dollars for å hjelpe syrere som befinner seg i flyktningeleire i nabolandene.. De regner med at ytterligere 400.000 må til for å hjelpe akutt nød de kommende månedene. Nå skal 250.000 brukes på tiltak inne i Syria. Blant annet til mat, drivstoff til aggregater, medisiner og hygieneartikler.

La oss huske dette hjelpearbeidet i vår forbønn.

Ingen kommentarer: