mandag, mars 25, 2013

Gud gjør under i Libanon og Syria

Rupen Das, som leder det humanitære arbeidet knyttet til Den europeiske baptistføderasjonen, har nylig vært i byen Zahle i Bekaa-dalen, øst for Beirut i   Libanon. Herfra drives det et viktig arbeid for å hjelpe syriske flyktninger.

I Zahle ble det startet en bibelstudiegruppe for 10 år siden, og nærmere 50 personer dukker opp hver gang gruppa samles. Men dette forandret seg for omlag seks måneder siden.

Da begynte syriske flyktninger å strømme inn i Zahle, og den lille baptistmenigheten bestemte seg for å gå utenfor komfortsonen sin og nå ut til disse menneskene uavhengig av religion, etnisitet eller stamme. I samarbeide med Det libanesiske bibelselskapet har de nå startet med å distribuere mat og ulltepper til flyktningene, så vel som madrasser og vedovner. Det er ingen betingelser knyttet til å motta den humanitære hjelpen. De ønsker å gi Guds kjærlighet videre ved å hjelpe alle som trenger det. Kristen litteratur er tilgjengelig for de som ønsker å få del i den. Det gis også medisinsk hjelp til de som trenger det. Menigheten hjelper 500 familier med mat, og over 400 med ulike andre ting.

Menigheten tredoblet
Og arbeidet de nedlegger for flyktningene bærer rik frukt. I dag har den lille baptistmenigheten i Zahle tredoblet medlemsmassen. Familier med ulik bakgrunn sitter tett sammen i et rom og lovpriser den levende Frelseren, mens 20 km unna pågår en brutal borgerkrig.

Bønnemøtet midt i uka samlet vanligvis i gjennomsnitt 15 personer, i dag deltar over 70 regelmessig! Og mange av de som nå kommer til møtene, kommer ikke for å få del i den humanitære hjelpen. De kommer fordi de søker Gud!

En mannlig flyktning ble så grepet av det han fikk fortalt fra evangeliene at han dro til det nordlige Libanon for å hente kona si, som bodde hos noen slektninger, slik at også hun skulle få del i de gode nyhetene.

Bønnesvar
Mange av de som kommer til baptistmenigheten i Zahle forteller at de er blitt djupt grepet av den omsorgen de er blitt vist. En kvinne kom en dag til menigheten for å spørre om de kunne be for hennes mann. Han var inne i Syria, og var blitt kidnappet. De som sto bak kidnappingen krevde løsepenger.

Menigheten i Zahle ba for mannen i tre uker. Så fikk de vite at mannen var løslatt. Søndagen Rupen Das var på besøk i denne menigheten var kvinnen til stede. Hun fortalte om det som hadde skjedd, og sa samtidig at hun var blitt så glad i Jesus. Senere i gudstjenesten ble det nyfødte barnet hennes barnevelsignet.

Menigheten har også opplevd tre mirakuløse helbredelser som svar på bønn. Leger har undersøkt alle tre tilfellene og de har ingen svar på hvordan dette kunne skje. Andre har hatt drømmer hvor Jesus har åpenbart seg for dem. Tre andre baptistmenigheter i Libanon har nå startet opp med humanitært arbeid.

Under i Syria
Også inne i Syria skjer det under. I den nordlige delen av Syria forteller pastorer om at hele familier har fått livene sine forvandlet ved å møte kristen nestekjærlighet vist dem gjennom lokale menigheter og kristne familier.

Ingen kommentarer: