onsdag, mars 06, 2013

Forkynnelse eller underholdning?

Han er skremmende tidsaktuell, Charles Haddon Spurgeon, selv om han ble født i 1834 og døde i 1892. Utsagnet han kommer med her på bildet er profetisk:

'Det kommer en tid da hyrdene i stedet for å gi mat til sauene sine, vil kirken ha klovner som underholder geitene'.

Vi lever i en tid hvor mye av det som serveres fra talerstolene handler om å få et bedre selvbilde, og hvordan man kan lykkes i livet. Det er liten - om noen forkynnelse - om korset, om selvlivets død. I noen sammenhenger åpnes Bibelen sjeldent. Forkynneren tar heller utgangspunkt i noe annet for å være 'tidsaktuell'. Men mer tidsaktuell kan en ikke bli enn ved å forkynne Guds ord - uforfalsket.l

En av disse 'underholderne' Spurgeon er Joel Osteen, som tusener lytter til, men som knapt nok åpner Bibelen sin når han forkynner. Og det han forkynner har lite å gjøre med nytestamentlig kristentro. Det er mest forkynnelse som handler om hvor glad og lykkelig og fremgangsrik du kan være, og som er uklar med hensyn til at Jesus er den eneste veien til frelse og evig liv.

Det er et viktig bønneemne at Gud reiser opp pastorer, evangelister, lærere som går motstrøms og trosser tidsånden og forkynner 'hele Guds råd til frelse'.

Ingen kommentarer: