fredag, mars 01, 2013

The Irish Times med artikkel om den nymonastiske bevegelsen

Veksten i nymonastiske kommuniteter er så bemerkelsesverdig at også store aviser begynner å skrive om det. Som The Irish Times 13.februar.

Journalist Sylvia Thompson skriver: 'Det finnes en voksende bevegelse av mennesker som benytter seg av den monastiske tradisjonen i sine hverdagsliv ... Forenklet definert som ny-monastisisme innebefatter denne gruppen mennesker fra alle aldersgrupper som dras mot det monastiske livets rytme, og som søker inspirasjon fra kristne bønner og skrifter for å kunne leve mer fullendte liv til fordel for sine lokalsamfunn og det videre fellesskap. Disse nymonastene lever ikke i klostre men i stedet lever de ordinære liv hvor dagene preges av pauser for bønn og refleksjon...'

Journalisten fra The Irish Times har møtt Garth Bunting, som er medlem av New Monasticism Ireland. Han har sitt daglige arbeid for Church of Ireland, med base i katedralen i Dublin. Han sier: 'Dette handler om hvordan vi kan bli inspirert av det tradisjonelle monastiske livet. For eksempel den monastiske dagsrytmen med tid for arbeid, tid for hvile, tid for studier, tid for refleksjon hvor dette veves sammen med moderne liv'.

Praktiske håndbøker
Ian Adams, anglikansk prest fra Sør-Devon, er en av mange som har skrevet praktiske håndbøker som hjelper de som er interessert i å komme inn i en hverdagslig bønnerytme. Journalist Thompson siterer ham i artikkelen, som hun gjør med flere andre som yter hjelp til de som vil legge ut på dette veistykket.

Jeg kommer tilbake med en artikkelserie om den nymonastiske bevegelsen her på bloggen om litt. I mellomtiden anbefaler jeg de som behersker engelsk å lese den interessante artikkelen i The Irish Times, som du finner her:

http://www.irishtimes.com/newspaper/features/2013/0213/1224329974171.html

Ingen kommentarer: