fredag, mars 08, 2013

Stalin døde på Purim for 60 år siden like før han skulle deportere jødene!

I går fikk jeg Karmel - Israel Nytt i posten. Det er et av de mest interessante bladene jeg leser. I den nye utgaven av bladet, som bringer både nytt fra Israel og Midt-Østen, samt gode kommentarartikler, sto det å lese en oppsiktsvekkende artikkel om en av verdens mest grusomme massemordere: Josef Stalin. Hør bare:

'Natt til 2. mars 1953 ble Sovjetunionens mektige tyrann Josef Stalin rammet av hjerneslag. Han døde den 5. mars, like før han skulle sette i gang deportasjoner av flere millioner jøder til Sibir og Kaukasus. Hans død inntraff på den jødiske høytiden purim som feires til minne om at antisemitten Haman ble drept før han rakk å utrydde Persias jøder for 2500 år siden'.

Når jeg leser disse ordene tenker jeg på Salme 121,5:

'Se, han blunder ikke og sover ikke. ISRAELS VOKTER!'

Josef Stalin hatet jødene. Han fabrikerte et rykte om at Sionistorganisasjonen Joint hadde bestemt seg for å ødelegge det russiske folk. Stalin mente at de hadde sine agenter og amerikanske imperialistlakeier over alt i samfunnet og hadde forgiftet Sovjetunionens ideologi.

Med Stalins død ble det ikke noe av deportasjonene.

Jeg vil anbefale mine lesere om å abonnere på Karmel Israel Nytt. Det utkommer med 24 nr i året. Du kan bestille det her: joskaala@online.no

Ingen kommentarer: