mandag, april 29, 2013

Å tegne korsets tegn

Nylig leste jeg den gripende historien om Raymond, en av de multihandikapede beboerne i det kristne bofellesskapet L'Arche i Toronto. Raymond ble utsatt for en bilulykke og alvorlig skadet. Det hersket stor usikkerhet om Raymond kom til å overleve.

På sykehuset fikk han intensiv behandling. Foreldrene var grepet av stor uro, og de led når de så hvordan sønnen hadde det. En av de som var til stede i sykerommet var Henri Nouwen. Han trøstet foreldrene så godt han kunne, og før han måtte forlate dem, lærte han Raymonds far hvordan man tegner korsets tegn i pannen på den som trenger forbønn.

Raymonds far hadde aldri gjort noe slikt før. Det var så gripende å lese om hvordan faren gråt av bevegelse når han tegnet korsets tegn i pannen til sin sønn, i Faderens, Sønnens og Den Hellige Ånds navn. Så skriver Nouwen:

"En fars velsignelse inneholder så mye helbredelse!"

Har du tegnet korsets tegn i pannen på dine barn noen gang, og lyst Herrens velsignelse over dem? Det anbefales! Det er en sterk opplevelse for dem, og for deg.

Bønn er mer enn ord. Å tegne korsets tegn i noens panne er en sterk bekjennelseshandling.

Martin Luther anbefalte oss at vi tegnet oss med korsets tegn hver dag. Den anbefalingen har jeg fulgt. For makter og myndigheter bekjenner jeg at jeg hører Kristus til, mitt hjerte og mitt hode, ja hele meg.

Ingen kommentarer: