torsdag, april 04, 2013

Husmenighet i Kina stengt av polititet

En husmenighet i den avsidesliggende vestlige Xinjiang regionen av Kina er blitt stengt av politiet og Byrået for Religiøse Anliggender (bildet). Kristne har kommet sammen i denne husmenigheten de siste 13 årene.

Huset som har vært benyttet ligger i Yili autonome prefektur i Xinyuan provinsen. Politiet og representantene for dette byrået dukket opp i forbindelse med et møte 10.mars. Kvinnene Yang Aixia, Li Ruimin, Dai Shujun og andre vi ikke har navn på, ble fortalt at om de ikke forlot stedet, ville de bli bøtelagt. Myndighetene har bestemt at huset hvor møtene har funnet sted skal rives.

Bakgrunnen for husmenigheten i Xinyuan er vidunderlig. Den ble grunnlagt i begynnelsen på 1990-tallet, og medlemmene var svært ivrige med evangeliseringsarbeidet. De evangeliserte hele Yili, og mange har kommet til tro på Jesus som sin Frelser og Herre. Nå har de ikke lenger noe sted å møtes, og medlemmene vet ikke helt hva som vil skje. Om de ikke finner et nytt hus, vil de sannsynligvis måtte møtes utendørs.

Foto: ChinaAid.

Ingen kommentarer: