lørdag, april 27, 2013

Historien om djerve Dorothy Sun - 77 år gammel Kina-misjonær, del 2

Dorothy Sun takker taiwanesiske kristne for deres generøsitet både med hensyn til den økonomiske støtten de gir til bibelskoledriften i Kina, men også på grunn av deres brennende bønner for Midtens rike.

Når Kina falt for kommunistenes grep, flyktet Chiang Kai-shek til Taiwan, for å gjenopprette hans nasjonalist-kinesiske regjering der. Tiden har gått siden den gang, og i dag er Taiwan et demokratisk land. Dorothy Sun mener Gud gav Taiwan et helt spesielt ansvar for å være et fyrlys for Ham i en mørk buddhistisk verden.

'Hvorfor har Gud velsignet denne øya? Jeg tror Han ønsker at Taiwan skal bli et senter for å spre evangeliet. Han ønsker at vi skal være sterke', sier Dorothy Sun.

Mens hun nylig besøkte Taiwan rakk den 77 årige enken å besøke regjeringsbygningen, hvor hun møtte ulike forretningsmenn, hun besøkte et kristent student fellesskap med Universitetet i Taipei, talte til en bibelstudiegruppe som møttes ved lunsj-tider, gjorde flere radiointervjuer og besøkte fem fengsler!

Sønderbrutt for å kunne velsigne
Et hardt liv. Det karakteriserte den første delen av livet til Dorothy Sun. Hun ble født i byen Tianjin, lokalisert i det nordøstlige Kina, i 1936. Et år etter ble denne regionen av Kina invadert av Japan. Det japanske skrekkregimet varte helt til slutten av 2.verdenskrig.

'Jeg var ni år gammel da Japan overga seg. Etter det nøt vi godt av en demokratisk regjering i Kina. Vi hadde frihet, religiøs frihet, og respekt for menneskerettighetene. Presidenten og førstedamen vår var kristne. Vi kunne glede oss over fire år i et fritt land. Så kom kommunistene og alt ble snudd opp ned', forteller Dorothy Sun.

Hennes far var en sterkt troende mann. Han grunnla en kristen dagsavis, og en misjonsorganisasjon. Kommunistene beskyldte ham for å være amerikansk spion.

22 år gammel dukket politiet opp på tannlegeskolen som Dorothy Sun studerte på. De ville at hun skulle angi sin far for kontrarevolusjonær virksomhet, og frasi seg sin tro på Jesus.

Hun nektet, og ble sendt til arbeidsleir.

På bildet ser vi noen av de som deltar på møter i en husmenighet inne i Kina.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: