søndag, april 14, 2013

Operasjon Mobilisering velgte ny leder fra Asia

Den internasjonale misjonsorganisasjonen Operasjon Mobilisering har valgt ny leder: Lawrence Tong fra Singapore, her sammen med sin amerikanske, kone, Susan.

Lawrence Tong blir den tredje lederen i OM's 56 årige historie. Det hele begynte med evigunge George Verwer, som så ble etterfulgt av Peter Maiden, og nå er stafettpinnen gitt videre til en dynamisk kristen leder fra Asia. Det lover godt!

Lawrence Tong ble en kristen i forbindelse med et evangelisk møte i Singapore i 1973. Da et av skipene til Operasjon Mobilisering lå til kai i Singapore året etter, besøkte Tong M/V Logos, og fire år senere var han en del av besetningen ombord!

Så har Lawrence Tong 'gått gradene'. Han har vært styreleder for OM Singapore i årene 1995 til 2001, landsleder for OM i Taiwan i årene 1999-2001 og direktør for M7V Logos II fra 2001-2005. Fra 2006 har han ledet OM's raskt voksende arbeid i Kina med stort fokus på velferd og jordbruk. Arbeidet ble etablert i Sichuan-regionen av Lawrence Tong og et team av lokale samarbeidspartnere etter jordskjelvet der i 2008.

Og nå står nye utfordringer klare. Operasjon Mobilisering ble grunnlagt i Mexico i 1965 for å mobilisere ungdom til å dele evangeliet og gjøre Jesus kjent. OM har for tiden 6100 arbeidere i mer enn 110 land.

Du kan lese mer om deres arbeid her:
www.om-norge.no

Helgen 15.-16. juni skal OM's grunnlegger, George Verwer, delta på OM Norges misjonskonferanse i Kristiansand.

1 kommentar:

Anonym sa...

Flott artikkel, blir spennende å se OM's utvikling under ny ledelse.
Anne Marit