onsdag, april 17, 2013

Samuel Rees Howells - et liv i forbønnens tjeneste

Dette er boken for alle som er interessert i bønn og i Guds ekstraordinære måte å bevare våre bønner på!

Jeg vil tro mange av bloggens lesere kjenner navnet Rees Howells fra boken 'Flammer over Wales', som Den kristne bokringen gav ut for mange år siden. Reels Howells, som levde frem til 1950, var grunnleggeren av The Bible College of Wales, og en forbeder av de sjeldne. Det er få bøker som har formet mitt liv som denne, skrevet av Norman Grubb. Den gir et unikt innblikk i hva som kjennetegner en forbeder, og hva forbønnens tjeneste går ut på.

Men Rees Howells hadde også en sønn, Samuel. Og sønnen skulle følge i farens fotspor. Som forbeder. Han likte seg best tilbaketrukket i lønnkammeret, og kanskje nettopp derfor var han en kjempe i bønn.

Richard Maton arbeidet under Samuel Rees lederskap i 42 år, og gir oss førstehånds innblikk i Samuels liv som forbeder. Her får vi en rekke bevis på hvordan Gud griper inn på grunn av de troendes forbønner, ikke bare i enkeltpersoners liv, men i nasjoners. Biografien om Samuel finnes i to bind: 'Samuel - Son and Successor of Rees Howells' og 'Samuel Rees Howells A life of Intercession'. Jeg nøler ikke med å si at disse to bøkene er et skattkammer for alle som er kalt til å stå i forbønnens tjeneste. Dette er riktig trosinspirerende lesning! Du kommer neppe til å være den samme etter å ha lest disse to bøkene!

Det er i denne bønnetradisjonen som far og sønn Rees Howells sto i som vårt bønnearbeid ønsker å være en del av. En bønnetjeneste for enkeltpersoner og for nasjonene. Tenk hva vi kan påvirke fra vårt lønnkammer! Man behøver ikke reise langt for å utrette store ting i Guds rike.

Jeg skal komme tilbake til innholdet i disse to bøkene senere.

Du kan lese mer om dem her:

http://www.byfaith.co.uk/paulreeshowells5.htm

Her finner du også en film om bøkene:
http://www.youtube.com/watch?v=Z7gktS2rPb8&list=PLYZyz-oG1nTB8rRU8CfGsVz-xLAwaui5H

Ingen kommentarer: