fredag, april 26, 2013

Historien om djerve Dorothy Sun - 77 år gammel Kina-misjonær, del 1

Hun har overlevd den japanske invasjonen av hjembyen sin under 2.verdenskrig, og 20 år i en kinesisk arbeidsleir hvor hun nesten omkom av sult. I august i fjor døde ektemannen, etter 45 års ekteskap og teamarbeid. Men du skal ikke synes synd på 77 år gamle Dorothy Sun. Hun er en kvinne med et oppdrag!

Som en av lederne for Kina-avdelingen i Christian Aid Mission de siste 26 årene, har Dorothy Sun vært en ledende kraft. Når disse linjene skrives har hun nettopp kommet hjem fra en fireukers hvirvelvind av en møteserie på Taiwan. Hennes hektiske timeplan vil nok ta pusten fra de fleste av oss. 'De kalte meg den energiske damen', sier 77 åringen smilende. 'Vi er glad du har kommet tilbake, du er vår åndelige mor'.

Base på Taiwan
Med sin base på Taiwan har Chinese Christian Evangelical Association og sitt nettverk av menigheter arbeidet med kristent barmhjertighetsarbeid de siste 15 årene. Mange av disse forsamlingene ser på Dorothy og den nå avdøde ektemannen, Freddie Sun, som en utvidet kirkefamilie, og de er vant med at ekteparet Sun gjør sine årlige reiser inn i Kina.

Ekteparet Sun begynte å arbeide for Christian Aid Mission i 1987, og arbeidet utrettelig for å starte opp en egen Kina-avdeling. Deres ønske var å kunne trene husmenighetsledere som igjen kunne trene andre disipler.

Siden da har Gud velsignet dette arbeidet. Christian Aid Mission har hjulpet mer enn 155 bibelskoler misjonstreningssentre i alle de kinesiske provinsene. Noen av disse skolene utdanner kortidsmisjonærer, men over 50 av dem fortsetter med å utdanne pastorer og bibellærere som er ivrige etter å spre evangeliet, til tross for forfølgelsen som pågår.

Disse sentrene alene har sørget for å utdanne og oppmuntre over 50.000 kinesiske misjonærer og kirkeledere.

På bildet ser vi Dorothy Sun til venstre.

(forsettes)

Ingen kommentarer: