onsdag, april 03, 2013

Hundrevis av pilegrimer fylte Gravhagen i Jerusalem 1.påskedag

Hundrevis av kristne fra hele verden sto tett i tett i Gravhagen i Øst-Jerusalem, for å vente på at de første strålene av sola skulle lyse opp Kristi tomme grav 1.påskedag.

Det er blitt en god tradisjon dette, at kristne samles i Gravhagen for å vente på det første sollyset og stille feire Kristi oppstandelse.

Direktøren for The Garden Tomb, Richard Meryon, gjentok noe i sin tale til de fremmøtte, noe han har sagt mange ganger: 'Noen tror at dette er den autentiske graven til Kristus. Sannheten er at det ikke betyr noe, fordi graven er tom, og det er det vi er her for å feire'.

Mens solen begynte å farge Oljeberget og de første solstrålene kom inn over Gravhagen, sang de mange hundre fremmøtte: Kristus er oppstanden!

Det var  Wayne Hilsem, pastor i King of Kings Assembly i Jerusalem, som talte denne 1.påskedags morgen:

'Vi vet at korset var nødvendig for å betale for vår synd, men hvilken rolle spiller oppstandelsen,' spurte han og svarte: 'Hvis Kristus ikke var blitt reist opp fra de døde, hvilken garanti hadde vi da hatt for at Gud ville akseptert betalingen? Oppstandelsen er den aller beste nyheten som kom ut av Gravhagen'.

Personlig skulle jeg gitt mye for å ha deltatt på denne samlingen i Gravhagen i Jerusalem! For meg er det to steder jeg blir grepet av å være når jeg besøker Jerusalem: Det er Getsemane og Gravhagen.

Ingen kommentarer: