onsdag, april 03, 2013

De virkelige trosheltene

De to siste kveldene har jeg brukt til å se opp igjen DVD-serien "Korset - Jesus i Kina'. Den burde være obligatorisk for alle som er interessert i å få innsikt i hva Gud gjør i dag. Vekkelsen i Kina er uten sidestykke i kirkehistorien - den teller nå over 100 millioner gjenfødte kristne!

I denne serien møter vi de virkelige trosheltene! De som har betalt og fortsatt betaler en svært høy pris for å følge Jesus. Den andre delen av serien lar oss møte legender som Allan Yuan (bildet), Moses Xie, Samuel Lam, Wang Ming-Dao - bare for nevne noen. De har blant annet det til felles at de nektet å bli en del av den regjeringsstyrte Tre-Selv-Kirken, og fikk betale for det med lange fengselsstraffer.

Dette var ikke menn som gikk kompromissets vei. Langt derifra! For dem var det utenkelig for en kristen å være en del av en statsstyrt og statskontrollert kirke. Da valgte de heller fengselsstraff, lidelse og frarøvelse av borgerlige rettigheter. Det er gripende - og det er utfordrende. For jeg tenker: kanskje vi også vil stå overfor et lignende valg i fremtiden? Da tenker jeg på de frimenighetene som i dag mottar statlige bidrag i form av kirkeskatten, og som i fremtiden kanskje vil bli stilt på valget mellom å følge sin trosoverbevisning, eller kompromisse med den for å få sårt tiltrengte penger for å holde aktivitetene i menigheten i gang. Men vil det medføre velsignelse med å gå på kompromiss med Guds ord.

Nei. Så enkelt er det svaret. Men er vi villige til å betale omkostningene ved å bli stående i vår overbevisning? Husmenighetslederen Allan Yuan var det. Det er gripende å se hans standhaftighet og tydelighet. Dette var ikke en mann som ville svikte Herren Jesus når det gjaldt.

Jeg ber om at jeg selv må være sterk nok til å gjøre det samme.

Ingen kommentarer: