tirsdag, april 09, 2013

"Diamanter faller fra himmelen og det er gull alle steder"

Todd Bentley befinner seg i Sør-Afrika. I følge hans nettsted skal 'utrolige tegn og under skje'. Blant annet skal 'fem diamanter ha falt ned fra himmelen', og det skal være de som er avbildet her. Som om ikke dette var nok spektakulært, så skriver Bentley det er er 'gull over alt'.

Han sier ikke noe om poenget med diamanter som faller fra himmelen, eller at det er gull over alt. Jeg finner ingen ting i Bibelen om noe lignende, verken i Jesu tjeneste eller apostlenes tjeneste. Heller ikke i kirkens historie. Dette er noe som dukker opp på slutten av det 20 århundre og nå i det 21. århundre.

Jeg finner likevel ingen eksempler på dette under vekkelsen i Wales, i Korea, India eller på Hebridene. Der kom folk i syndenød, bekjente sine synder under gråt, og fant nytt liv i Jesus. De trengte visst verken diamanter som falt fra himmelen eller gull der.

Han skriver ingen ting om noen omvendelsesforkynnelse, at folk kommer i syndenød, bare at 'sykehusene sender de syke' til ham og at enkelte blir friske. Men når har det vært noe bevis for at det er Guds hellige Ånd som er tilstede? Det sies av enkelte av Todd Bentleys tilhengere at det er en helt ny Todd Bentley som nå står fram etter skilsmissen og etter at han giftet seg på nytt. I forrige periode skrøt han av at han snakket med engler, sparket gamle damer i ansiktet og løp ned folk på scenen. Nå er det diamanter og gull som gjelder.

Hva består forandringen i?

Bildet er hentet fra Todd Bentley's egen nettside.

6 kommentarer:

Bjørn sa...

Bentley er en Falsk profet. Ingenting med Kristus å gjøre. Diamanter,gull og samtaler med engler er en ting..men hans lære og forkynnelse er demonisk og blasfemisk. Desverre er han en del av en ny religiøsitet som også har spredd seg langt inn i dette landet også. Bethel church, Toronto og annet kjetteri blir tatt imot med åpne armer rundt omkring pga de færreste i dag er lesere og tilbedere av Jesus gjennom skriften. Det skal ikke mye bibelsk ballast til for å avsløre dette disse forkynner og gjør, dessverre sier dette noe om temperaturen i norsk kristen liv nå for tiden. Min bønn er at Gud vil reise opp ledere som er forkynnere av hele Guds ord og den sunne lære. Måtte Herren rense landet vårt fra disse ulvene i fåreklær.

Anonym sa...

Jeg skjønner selvfølgelig hva du mener Bjørn Olav, og jeg er jo enig men tror du ikke at så lenge han "preker" Jesus og at folk blir helbredet og det gjør så folk virkelig begynner å søke Gud/Jesus og får et personlig forhold til "Far", er ikke det det viktigste ? Behøver alt å være så etter hvordan ting har blitt gjort før, så lenge det fører til at folk kommer til Jesus ?

Bjørn Olav sa...

Helbredelser er ikke noe bevis på at det er Gud som står bak. Så lenge det ikke omtales i Bibelen, synes jeg man skal holde seg unna. Det vi holder på med må være i samsvar med apostlenes undervisning.

Anonym sa...

Jeg vet om mange some har gått på skole i Bethel Church, og de sier det er helt fantastisk, når de kommer hjem er de i fyr og flamme og elsker Jesus og mennesker, kan da virkelig ikke se at det er noe galt i det ?


Helbredelser er ikke noe bevis, det er jeg helt enig i !!
Men tror du ikke Bentley leder folk til Jesus ? Man skal være litt forsiktig med å dømme folk, er min mening, og heller be for dem, hvis man mener noe er galt! Synes man skal være litt forsiktig, selv om selfølgelig jeg ser poengene deres og er delvis enig. Men er det ikke "Frukt" når han leder folk til Jesus?
Er ikke Kjetteri de som sier at Jesus ikke har oppstått "kjødelig" og at han ikke er Guds sønn osv i følge bibelen ?

Bjørn Olav sa...

Jeg tror som deg at det skjer mye flott i Bethel i Redding. Det problematiske ligger i den noe spesielle måten Todd Bentley opptrer på, som jeg ikke finner forenelig med det jeg forventer av en som skal tjene i Kristi ånd. Jeg stiller også spørsmålstegn ved at han har fått slippe til å tjeneste igjen, så kort tid etter skilsmisse/gjengifte og etter å ha slitt med store alkoholproblemer.

Bjørn Olav sa...

Bjørn: Du har lagt igjen en kommentar, hvor du siterer Bill Johnson. Om jeg skal publisere den må du oppgi kilde. Oppgi også kilde for de andre påstanden om Bethel Church. Hvis ikke kan jeg ikke slippe kommentaren igjennom. Jeg har tross alt ansvaret for det som blir publisert på bloggen her, og du oppgir ikke en gang ditt ettenavn.