onsdag, mars 19, 2014

Hvor kommer den sårt tiltrengte fornyelsen av kirkene fra? Del 2

En del av forpliktelsen til kommuniteten, 'The 8'th day Community', som jeg presenterte på bloggen i går, handler om å leve i en rytme gjennom året som vi finner igjen i det klassiske kirkeåret.

Årstidene gjengitt nedenfor er en guide for å hjelpe oss gjennom året med en beskrivelse av hver enkelt av årstidene:

Høst - en tid for dannelse
Høsten er en tid for å skape fellesskap etter sommer-sesongen. Dette er en tid for personlig og felles formasjon hvor man fokuserer på adventstiden, Kristi nærvær og ydmykhet. Dette er en tid av forventning og foregripelse av Herrens mysterium og under som finnes i kommunitetens hjerte og i det enkelte individ.

Vinter - en tid for å gi næring
Vinteren er en tid for å gi næring til Guds medlidenhet åpenbart i Jesus, både individuelt og som fellesskap. Fastetiden fokuserer vår oppmerksomhet i bønn og disiplin på Åndens gjerning i det Han gir næring til en djupere forening med Ham, med hverandre og med verden rundt oss.

Vår - en tid for fornyelse
Våren er en tid for fornyelse og fest. Påsken fokuserer vår oppmerksomhet på Jesu seier over døden i Hans oppstandelse idet Han fornyer våre hjerter, vår kjærlighet, Hans skapelse. Dette er en tid for å fornye vårt håp og for at våre sjeler skal fokusere på Guds rike, det håp som ligger i den kommende verden, og det nye livets under.

Sommer - en tid for å tjene
Sommeren er en tid for forbønn og tjeneste. Pinsen fokuserer vår oppmerksomhet på Åndens invitasjon til fellesskap, kjærlighet og tjeneste for vår neste lokalt og utenlands. Vi er et evangeliserende fellesskap, vi er forventende og lyttende til Guds stemme iblant oss. Vi er et tjenende fellesskap, vi forsøker å lindre lidelse og urett for å modellere Kristi nærvær i vår kultur.

Disse temaene og denne rytmen er tilstede hele tiden i denne kommunitetens liv, men ved å dele året inn på denne måten ønsker de å understreke de ulike sidene ved kirkeåret.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: