onsdag, mars 26, 2014

Kristne landsbyer nær den tyrkiske grensen angrepet

al-Nusra, som er en forgrening av Al-Qaeda, gikk i går til angrep på kristne landsbyer i Syria som ligger nær den tyrkiske grensen og de skal kontrollere disse.

Landbyene - som Kessab (bildet) - er hjemmene til 670 kristne armenske familier. Mange av disse er blitt evakuert til andre byer, før angrepet fant sted, men flere klare ikke å unnslippe og disse holdes nå fanget av islamistene. I følge vitner ble tre kirker skjendet. I flere måneder nå har de kristne i disse landsbyene fryktet at noe slikt som dette skulle skje.

Det er ikke første gangen disse kristne landsbyene utsettes for voldshandlinger. Denne gangen ble den armenske befolkningen utsatt for tre dagers bombardement fra Al-Qaeda sympatisører, og det fra tyrkisk side. De tyrkiske myndighetene lar dette skje, og verdenssamfunnet ser ut til å forholde seg tause overfor tyrkiske myndigheter. Jeg tør minne om at Tyrkia har vært medlem av NATO siden 1952. Hvorfor kommer det ingen reaksjoner fra NATO når Tyrkia ikke gjør noe for å stanse bombardementet av kristne landsbyer i Syria?

Frem til nå har Kessab og andre kristne landsbyer langs den tyrkiske grensen vært en trygg havn for flyktninger fra Raqqa og Aleppo. Slik er det ikke lenger.

Du ber vel for Syria?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Selvfølgelig ber vi for armenere og for Syria.

Det man ikke må glemme er at dette forekommer under en krig i Syria med omtrent 10 millioner mennesker på flukt og over 150.000 døde.

Den armenske landsbyen er ikke angrepet fordi tyrkerne ville forsette et folkemord mot armnenerne. Angrep mot minoriteter har skjedd i mange kristne områder i Syria. Dessverre kom de seg gjennom grensen fra Tyrkia. Husk alikevel at dette ikke er en krig mellom Tyrkia og armenere i Syria! Hvordan kan man forsvare en mann som har totaldestruert eget land og egen befolkning? Man må for all del fordømme de handlingene som er begått av jihadister UTEN å måtte skape et bilde av Assad som den "gode"!

Bjørn Olav sa...

Jeg kan ikke se at det er noe i artikkelen jeg har skrevet som indikerer noen støtte av Assad-regimet.