tirsdag, mars 18, 2014

Når muslimer som har kommet til tro på Jesus - mister troen

En reportasje i gårsdagens Dagen gjorde et så sterkt inntrykk på meg, at den satte seg i kroppen min.

Redaktør Kari Fure skrev om konvertitter som presses tilbake til Islam - og det er ikke en liten gruppe vi snakker om.

Ziya Meral - tyrkisk-britisk teolog, Midt-Østen ekspert og forsker ved Cambridge opererer med så høye tall som 80 prosent!

Det er oppsiktsvekkende høye tall. Men like oppsiktsvekkende er opplysningene om at flere av de som arbeider blant muslimer, og snakker høyt om hvor mange muslimer som vinnes for Jesus gjennom deres kampanjer, svikter når det gjelder.

Ziya Meral mener de svikter i oppfølgingen. Resultatet er at mange muslimer som er kommet til tro på Jesus, blir sviktet. Meral forklarer det store frafallet blant konvertitter føler seg rotløse, hjemløse og alene.

Jeg kjenner at dette berører meg djupt.

For hva gjøres med dette. Disse menneskene oppgir alt for å følge Jesus, og det koster dem alt - og så svikter vi når det gjelder!

Det andre som gjør inntrykk på meg i denne reportasjen er det Ziya Meral sier om de problemene som er så unødvendige! De som handler om kristen kleskode og kristen kultur. Ikke nok med at de skal omvende seg til Kristus - men de blir også påtvunget en vestlig kristen livsstil.

Dette må vi ta på ramme alvor. Disse problemstillingene må opp og frem i lyset. Det gjelder livene og evigheten til tusenvis av mennesker! Ja, vi snakker om liv og død - her i tiden, og evigheten! Intet mindre!

Om du ikke har lest denne viktige reportasjen, ta deg tid til det. Du finner den her:

http://www.dagen.no/2014/03/17/kristenliv/misjon/kristen/muslimsk/221155

Ingen kommentarer: