lørdag, mars 01, 2014

Spedalske i India får hjelp takket være Evangeliska Frikyrkan i Sverige

Offisielt er lepra - eller spedalskhet - utryddet i India. Siden 2003 tilbys derfor ingen behandling for denne forferdelige sykdommen.

Men sannheten er en annen. I de nordlige delene av India finnes det fortsatt mennesker som er spedalske. På landsbygda utenfor byen Gorakhpur finnes det et eneste sykehus, og skal dekke behovet for de 245.000 menneskene som bor der. Dette sykehuset blir støttet av Evangeliska frikyrkan i Sverige.

'Forrige året behandlet vi 188 pasienter som er spedalske', sier Sanjeev Charaen, som er forstander for sykehuset. Han legger til: ' Vi går rundt og banker på dørene for å informere på lepra slik at vi skal få muligheten til å diagnostisere sykdommen i et tidlig stadium. Sykdommen har en psykososial aspekt og er veldig stigmatiserende. Derfor er det viktig at sykdommen oppdages i tide, så mennesker kan bli friske og kunne fortsette et normalt kiv'.

Ved sykehuset hjelper man de som er leprasyke med sykdommens bieffekte, har sjelesorg samtaler og hjelper de som er rammet med for eksempel yrkesutdannelse for de som er rammet og deres familier.

Hadde ikke Evangeliska Frikyrkan engasjert seg i dette arbeidet hadde ikke disse spedalske fått hjelp. La oss holde dette viktige arbeidet oppe i våre forbønner.

Foto: Evangeliska Frikyrkan.

Ingen kommentarer: