torsdag, mars 13, 2014

Hvordan leve ut en synlig enhet med alle som elsker Kristus? Del 1

I 2014 har Taize et mål brødrene av kommuniteten arbeider mot, og som vi inviteres til å delta i. Det lyder slik:

'søke en synlig enhet med alle som elsker Kristus'.

Hvordan kan et slikt mål nås? Bror Alois, som leder denne økumeniske kommuniteten i Frankrike i dag, har fire forslag. Her har vi noe å lære noen og enhver av oss! I denne artikkelserien skal vi se nærmere på hva vi konkret kan gjøre for å 'søke en synlig enhet med alle som elsker Jesus':

1: Ta del i et lokalt bedende fellesskap
'Dere skal elske hverandre; ved denne kjærligheten skal alle vite at dere er mine disipler'. (Joh 13,34-35)

Et forslag til alle: ta del i en søndagsgudstjeneste, eller i andre aktiviteter, gjerne med mennesker du selv ikke har valgt. Forsøk å ha en opplevelse av fellesskap.

Et forslag til lokale pastorer og ledere: lytt til unge mennesker, skjelne og ønsk velkommen det de kan bringe inn i et lokal-samfunn, og gjør eldre mennesker oppmerksom på dette.

2: Utvid fellesskapet ut over grensene som begrenser oss
'Alt dere gjorde mot en av disse mine minste brødre, det gjorde dere mot meg'. (Matt 25,40)

Jesus var oppmerksom på alle Han møtte, og spesielt de fattige, barna, de som synes uviktige. Følger vi Ham kan vi overskride grenser og slå oss i lag med de som er behovstrengende. Vi kan ta del i solidaritetshandlinger sammen med kristne fra andre sammenhenger, og med mennesker som ikke deler vår tro.

Enten fattigdommen er materiell eller åndelig innebærer vår solidaritet en gjensidig deling: i det vi tilbyr vår assistanse, er vi ofte de som også mottar.

Et forslag til alle: hvorfor ikke velge, for et år, et nabolag hvor du kan kan vise ditt vennskap og solidaritet med de som lider, de fattige, de syke, de som sliter med funksjonshemminger, overgitte barn, arbeidsløse og flyktninger?

Et forslag til pastorer og lokale ledere: hjelp unge mennesker til å oppdage hvor deres solidaritetshandlinger trengs.

 (fortsettes)

Bildet er fra begravelsen etter bror Roger av Taize.

Ingen kommentarer: