onsdag, juni 29, 2016

SISTE: Åtte selvmordsbombere slo til mot kristen landsby i Libanon - media tause

Terrorangrepet på flyplassen i Ankara i Tyrkia er forferdelig og grusomt - men har du hørt om selvmordsangrepet på en kristen landsby i det nordøstlige Libanon for to dager siden?

Ikke? Kanskje ikke så rart. Så langt jeg har sett er det bare Aftenposten og NRK som har meldt om det. Terroren som har rammet Tyrkia dekkes med ekstrasendinger, minutt for minutt reportasjer i de store nettavisene og store oppslag i løssalgsavisene, mens angrepet mot den kristne landsbyen Al Qaa hvor åtte selvmordsbombere slo til i to angrepsbølger tidlig om morgenen mandag 26. juni, nesten ikke nevnes med et ord. Minst fem er drept og et ukjent antall er såret i dette angrepet. Antallet drepte i Tyrkia er mye høyere, men det er nå underlig at media ikke er opptatt av at kristne angripes i et land like i nærheten. Eller kanskje ikke? Er det fordi man ikke kan utelukke at det er nordmenn som er døde i Tyrkia, at man forskjellsbehandler så tydelig?

Ingen har foreløpig tatt på seg ansvaret for terrorangrepet på den kristne landsbyen Al Qaa, men det er ingen tvil om at dette er et anslag mot den kristne befolkningen i Libanon.

Fire selvmordbombere gikk til aksjon før morgengry mandag. I dette angrepet ble fem mennesker drept. Mange skadet. Neste bølge kom på kvelden og dette var rettet mot en familie som forberedte en begravelse som skulle finne sted tirsdag morgen. Minst 11 ble skadet i dette angrepet. Det er det statsdrevne nyhetsbyrået, National News Agency, som melder dette.

La oss be for våre forfulgte trossøsken i Libanon.

Ingen kommentarer: