søndag, februar 12, 2023

De kom for å redde jordskjelvofre - israelske hjelpemannskaper må reise hjem pga trusler


Dette kommer neppe NRK eller TV2 til å melde om:

Søndag kunngjorde United Hatazalah at de umiddelbart tilbakekaller deres rednings- og hjelpeoppdrag som opererer i Tyrkia på grunn av en "betydelig sikkerhetstrussel" mot det israelske rednings- og hjelpeoppdraget i Tyrkia. Etter en felles situasjonsvurdering med lederne av IDFs hjemmefrontkommando og søke- og redningsenheter som fant sted lørdag kveld, instruerte United Hatzalah-sjef Eli Pollack og visepresident for operasjoner Dov Maisel sjefen for United Hatzalahs redningsoppdrag Major (res. ) Yossi Cohen for å avslutte oppdraget og returnere til Israel så snart som mulig.

Det er Israel 365 News som skriver dette søndag ettermiddag.

"Vi visste at det var et visst nivå av risiko ved å sende teamet vårt til dette området av Tyrkia, som ligger nær den syriske grensen, men vi tok de nødvendige skritt for å dempe trusselen av hensyn til vårt livreddende oppdrag," sa Maisel. "Dessverre har vi nettopp mottatt etterretning om en konkret og umiddelbar trussel mot den israelske delegasjonen, og vi må sette sikkerheten til vårt personell først."

"Vi er ekstremt stolte av det teamet vårt har oppnådd på bare noen få dager, og bistår med redningen av 15 individer i samarbeid med IDFs hjemmefrontkommando, Israels søk- og redningsenheter, lokale redningsstyrker og det tyrkiske Røde Kors," han la til.

IDF har også minst 400 personell i Tyrkia som støttes av akuttmedisinske spesialister fra blant annet forsvars- og helsedepartement, brann- og redningstjeneste, Magen David Adom, United Hatzalah og Zaka.

IDFs «Operation Olive Branches» i Tyrkia hadde per lørdag reddet 19 mennesker fra ruinene forårsaket av de massive jordskjelvene som drepte mer enn 28 000 mennesker i landet og Syria.

Fredag kveld trakk israelske redningsteam en 9 år gammel gutt fra under en kollapset bygning etter at han hadde vært fanget i mer enn 120 timer.

Ingen kommentarer: