fredag, februar 10, 2023

Det er blitt vanskeligere å være en progressiv jøde


Mens de fleste amerikanske jøder har en tendens til å være demokrater (75 %) – de ser på seg selv som en minoritet som alltid er i forkant av å kjempe for borgerrettigheter, blir det vanskeligere.

Av Ron Cantor, Tel Aviv/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

"Å være en god progressiv krever i økende grad forvrengning av jødisk historie og avvisning av den jødiske staten. Å fortelle sannheten er ikke verdt risikoen for omdømme, karrierer eller sosial status." (Weiss, Bari. How to Fight Anti-Semitism (p. 91). Crown. Kindle Edition)

Mens høyreorientert antisemittisme søker å identifisere jøder (som nazistene gjorde) og oppmuntre dem til å forlate landet sitt (slik at de ikke besudler det med sin kultur), krever venstreorientert antisemittisme at jøden slutter å være en jøde, slik det var i Sovjetunionen.

For ikke lenge siden var det en 'lesbisk marsj' i Chicago. Noen kvinner bar et regnbueflagg med Davidsstjernen. De ble fortalt at det var et nasjonalistisk symbol og ikke kunne bære det. Imidlertid ble palestinske flagg ønsket velkommen. På en eller annen måte, til tross for at de palestinske myndighetene ikke tilbyr de grunnleggende frihetene som israelske arabere har: ytringsfrihet, pressefrihet, ser de på dem med medfølelse. Det som er ironisk er at 1 % av palestinerne synes homofili er OK, og Tel Aviv er den mest homovennlige byen i Midtøsten. Du kommer aldri til å ha en PRIDE MARSJ i Ramallah! (Jeg kommenterer ikke LHBT-spørsmål, bare arrangørenes hykleri, uvitenhet og dumhet).

I den demokratiske plattformen fra 2012 ble ordene som støtter Jerusalem som Israels hovedstad fjernet. Det var en slik ildstorm at de måtte ha en stemme for å sette disse ordene inn igjen: "Jerusalem er og vil forbli Israels hovedstad." Det var komisk, for delegatene som ropte «nei» hadde helt klart stemmeflertallet. Men personen som ledet ann lot som han hørte «ja», vel vitende om at det var politisk selvmord for ikke å sette ordene tilbake. Det det avslørte er at i kjerneledelsen til det demokratiske partiet, er støtten til sionismen/Israel i ferd med å avta.

"En gang krevde antisemittisme at jøder skulle markere seg offentlig. Nå, i noen av progressivismens områder, krever antisemittisme at de ikke gjør det." Weiss, 90.

Nazismen krevde at jøden skulle ha stjernen for å målrette dem for forfølgelse. Progressivismen krever at jøden blir kvitt sin stjerne og slutter å være jødisk, fordi de oppfatter det jødiske ønsket om selvbestemmelse (det vil si staten Israel) som en form for rasisme.

"Disse sakene og hundrevis av lignende som utspiller seg over hele landet er helt klart en del av det som motiverer de som forteller meg at de forebyggende sensurerer seg selv i liberale rom – ved å ta av seg en kippah før de går inn på et college-seminar; ved å late som de ikke hører når noen antyder at Israel ikke har en rett til å eksistere; ved å la en kommentar om "hvite jøder" passere uten korrigering; ved å stå ved siden av som andre jøder, blir den "feil sorten", nedverdiget og dehumanisert." Weiss, 91.

Høyreorientert antisemittisme har blitt stadig mer populært de siste årene. Men venstreorientert, progressiv antisemittisme (forkledd som antisionisme) vokser også. Jøder er fortsatt velkommen, bare la matzoh-brødet bli værende igjen.

Ingen kommentarer: