lørdag, februar 25, 2023

Oppfordring til forbønn Moldova kan falle på 24 timer


Jeg har våket med Herren i bønn deler av denne natten, og særlig ved 05-0630-tiden. Det skjer noe i den åndelige verden over Moldova som vi bør ha fokus på når vi ber!  Noe som vil få  betydning ikke bare for Moldova, men også krigen i Ukraina og Europa. Men vi kan seire over disse kreftene om vi er årvåkne i bønn.                                                                     

Natt til 18.februar i fjor vekket Herren meg flere ganger med ordene: 'Be for Mariupol.' Jeg visste ikke hvor Mariupol var, men allerede tidlig denne morgenen varslet jeg flere forbedere og gikk offentlig ut med oppfordringen til å be. Jeg følte at oppfordringen til å be for Mariupol hadde sammenheng med en kommende russisk invasjon av Ukraina. Responsen jeg fikk blant flere forbedere var nedslående. Det kom ikke til å bli noen russisk invasjon av Ukraina! Seks dager etter var invasjonen i full gang og den ukrainske byen Mariupol ble skueplassen for en forferdelig og blodig krig. 

14,febrauar i år fikk jeg det bestemte inntrykket at Herren ville at jeg skulle be for et steed med navn Transnistria. Noe av den samme bønnenøden jeg hadde kjent et år tidligere, gjenkjente jeg nå. Det samme alvoret kom over deg. Dette viste seg å være, ved grundigere sjekk, et område av Moldova med stor russisktalende befolkning. Senere samme dag kunne jeg lese i VG NETT at luftrommett ovver Moldova var strengt, og det forble stengt i 40 minuttter. Moldovas president mistenker Russland for å fremme et statskupp i landet, og legge Moldova under seg. Etter dette har Moldova hatt min fulle oppmerksomhet i bønn. I går hadde VG Nett et nytt oppsiktsvekkende oppslag om Moldova:: 

"URO I MOLDOVA . TROR HOVEDSTADEN KAN TAS PÅ 24 TIMER"

"Presidenten har advart mot et russisk kupp i Moldova, mens russerne hevder Ukraina ønsker å angripe den pro-russiske utbryterrepublikken Transnistria. En norsk ekspert mener landet har minimalt å stille opp med dersom Russland bestemmer seg for å angripe.

Mange øyne er rettet mot det lille landet som har nøytralitet nedfelt i grunnloven.

Moldovas president Maia Sandu anklaget tidligere denne uken Russland for å planlegge et kupp i landet ved hjelp av sabotører kledd som demonstranter.

Russland har avvist anklagene, og slo tilbake torsdag: Det russiske forsvarsdepartementet hevder, helt uten bevis, at Ukraina planlegger en "falsk flagg"-invasjon av Transnistria, den pro-russiske utbryterrepublikken Moldova.

– Transnistria deler en 405 kilometer lang grense med Ukraina, sier Madalina Dobrescu til VG. Hun er forsker ved Institutt for historiske og klassiske studier ved NTNU.

Transnistria er viktig for Russland fordi området potensielt kan brukes i krigene mot Ukraina.

– Transnistria har også lenge vært brukt av russiske oligarker og kriminelle nettverk til smugling og menneskehandel, men også bredere ved å prøve å hindre Moldova i å nærme seg EU, sier Dobrescu.

Utenlandske observatører har også lenge anklaget Russland for å prøve å destabilisere Moldova, et land som er i politisk krise. Statsminister Natalia Gavrilita trakk seg i forrige uke, og president Maia Sandu nominerte Dorin Recean som ny statsminister.

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kom med mer eller mindre direkte trusler mot Moldova i tidligere år, og advarte om at landet kunne møte samme skjebne som Ukraina.

Han gjorde det på måter som har blitt vanlig for russiske ledere, ved å legge skylden på Vesten og omtale landet som Vestens nye «anti-russiske prosjekt».

Hvor lett eller vanskelig ville det være for Russland å ta hovedstaden Chisinau, med ressursene de allerede har på plass i landet Transnistria.

– Moldova har en veldig liten hær og knapt noen våpen og ammunisjon i det hele tatt. De kunne lett blitt overkjørt av Russland, men vi må heller ikke overvurdere kapasiteten til styrkene i Transnistria. Flertallet av dem er lokale, sier Dobrescu.

– Spørsmålet er om disse styrkene er villige til å delta i et angrep på Moldova og det moldoviske folk? Fra et moldovisk perspektiv er det lite sannsynlig. Men hvis Russland utplasserer sin egen hær, vil Moldova bli styrtet om 24 timer."

Så langt VG Nett.

Jeg kjenner på et djupt alvor og håper mange bønnevenner vil stå  med i bønn for at Moldova skal forbli fritt og nøyttralt.

Ingen kommentarer: