tirsdag, februar 14, 2023

Nå må vi be strategisk og målrettet: Mulige russiske kupplaner avslørt i Moldova


Ved to anledninger - og senest i går - har jeg opplevd en sterk innskytelse for å be for Moldova, og spesielt for et område av Moldova som går under navnet Transnistria, som har en stor russisktalende befolkning. Det er litt den samme følelsen jeg fikk i en drøm natt til 18.februar i fjor da jeg i drømmen hørte ordene, klart og tydelig: "BE FOR MARIUPOL!" Den gangen ba jeg om Guds beskyttelse, om at Herren må sende engler til byen og at den ondes planer må avsløres. Jeg kjente på en sterk nød for å vekke forbedere til å be for Mariupol, og jeg ble vekket flere ganger natten til 18.februar om å be for Mariupol. 6.mars var byen et krigshelvete, etter at russiske hærstyrker hadde gått inn.

Nå har jeg ikke hatt noen ny drøm, bare en sterk innskytelse om å be for Moldova og Transnistria. Med det mål å avsløre den ondes planer for Europa. 

Stor var derfor overraskelsen min da jeg i går ettermiddag leste følgende på VG-NETT: 

"Moldovas president anklager Russland for kupplaner

President Maia Sandu i Moldova anklager Russland for å planlegge å styrte landets Europa-vennlige styre med hjelp av sabotører forkledd som demonstranter.

Den påståtte planen ville omfattet sabotører med militær bakgrunn, kledd i sivil, som skulle utføre voldelige handlinger, angripe statsinstitusjoner og ta gisler, sa Sandu til journalister mandag.

– Iscenesatt som protester utført av den såkalte opposisjonen, ville amatørene forsøke å styrte den konstitusjonelle orden og erstatte det legitime styret i Chisinau med et illegitimt, la hun til. Hun åpnet ikke for spørsmål etter uttalelsen.

Sandus påstand kommer etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fortalte EU-toppmøtet at ukrainske myndigheter har avdekket en plan russisk etterretning hadde for å ødelegge Moldova."

Nå ber jeg norske, nordiske og europeiske forbedere om å be strategisk og målrettet for Moldova, kanskje Europas fattigste land. Og be med stor årvåkenhet for det som skjer i Transnistria, som i areal er mindre enn Rogaland fylke. Befolkningen består for det meste av etniske russere og ukrainere, et mindretaall på 30 prosent er etniske moldovere. Be Gud avsløre den ondes planer og sette ut sine engler for å beskytte Moldovas grenser.

Ingen kommentarer: