mandag, april 07, 2014

Rwanda: Tilga drapsmannen 20 år etter at han hadde drept hans onkel

I dag er det ganske nøyaktig 20 år siden det forferdelige folkemordet i Rwanda fant sted.

For å markere 20 års dagen har Alex Nsengimana (til høyre på bildet) delt sitt vitnesbyrd og besøkt og tilgitt de menneskene som drepte hans familie. Her besøker han mannen som drepte hans onkel.

Alex Nsengimana sier i et intervju med nettavisen The Christian Post at det er 'bemerkelsesverdig hvordan Rwanda har opplevd at sår er blitt leget og landet har opplevd vekst disse 20 årene som har gått'.

Mer enn 800.000 ble drept under folkemordet i dette landet i det sentrale og østlige Afrika.

'Det var et mirakel at Gud åpnet opp og gav meg muligheten til å møte en av disse mennene, mannen som drepte min onkel, og at jeg fikk dele budskapet om kjærlighet og tilgivelse, og plante et såkorn av håp og kjærlighet i hans liv', sier Alex Nsengimana til The Christian Post, og legger til: 'Jeg fortalte ham også at Kristus kom og døde for ham, og at Han elsker ham like mye som han elsker meg'.

Alex Nsengimana var bare fire år da han mistet moren sin. Hun døde av AIDS. Han har aldri kjent faren sin, men vokste opp hos bestemoren, som tok seg godt av ham, hans yngre bror og eldre søster.

Å møte mannen som drepte hans onkel 'var kanskje en av de tøffeste dagene i livet mitt, men det er også en av de dagene da jeg har opplevd størst frihet, fordi jeg var i stand til å slippe taket og kunne få fred, en fred som bare Jesus Kristus kan gi', forteller Alex Nsengimana.

Det var 7.april 1994 at milits kom til huset hvor Nsengimana bodde. Han er tutsi. Barna fikk beskjed om å komme utendørs. Der ble bestemor drept foran øynene deres. Senere skulle soldatene komme tilbake for å drepe onkelen.  Det skjedde også mens barna så på.

Ingen kommentarer: