lørdag, april 05, 2014

Smith Wigglesworth og hans syn på nattverden, del 1

Jeg tror flere av mine lesere vil finne denne artikkelen interessant. Den er skrevet av Smith Wigglesworth (bildet), den i vide kretser anerkjente helbredelses-evangelisten, og handler om nattverden. Smith Wigglesworth tok nattverd hver eneste dag.

Artikkelen ble publisert i The Glad Tidings Herald i desember 1929, og er oversatt av meg. Oversettelsen til norsk har copyright, så om du vil bruke den må du først henvende deg til meg.

Ja, jeg tror! Å, måtte våre hjerter og vårt sinn komme til en forståelse hvor vi erkjenner at det er mulig, hvis vi 'bare tror', at Gud kan ta all vår menneskelige skrøpelighet og feilsteg og forvandle oss gjennom sin mektige kraft og omskape oss til en ny skapning. Hvilken inspirasjon det er å gi Gud førsteplassen i våre liv; når vi gjør Hans vilje så fyller Han oss med Den Hellige Ånd slik at herredømmet vil hvile på Hans skuldre. Å, det å tro, og komme inn i den hellige kunnskapens sfære av hva det vil si å overgi alt til Gud. Tenk på hva som ville kunne skje om vi våget å tro Gud! Å, for en tro som springer inn i Guds vilje og sier: Amen!

Forberedelser til nattverden
Det finnes ingen gudstjeneste så vidunderlig som den hvor vi får del i Herrens måltid, den hellige nattverden. Skriften sier: '.. så ofte som dere gjør det, til minne om meg' - du gjør det til minne om Ham. Jeg er ganske sikker på at hver person som er på dette sted vil gjøre noe for Jesus; og det Han vil at vi skal minnes korset, graven, oppstandelsen, himmelfarten, for minnet om disse fire begivenhetene vil alltid føre deg til et sted med stor velsignelse.

Du trenger likevel ikke kontinuerlig å leve av korset, eller stadig minnes korset, men du trenger å huske hva korset innebærer: Det er fullbrakt! Du trenger heller ikke å leve i graven, alltid huske dette: Han er oppstått! Han er ikke lenger i graven! Og at vi er satt med Ham i herligheten!

"Så kom den dagen under de usyrede brøds høytid da påskelammet skulle slaktes. Jesus sendte da Peter og Johannes av sted og sa: Gå og gjør i stand for oss så vi kan holde påskemåltid". (Luk 22,7-8)

Innstiftelsen av den hellige nattverd er en av disse hendelsene i Skriften; en tid av Kristi herlighets mysterium som blir åpenbart.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: