fredag, april 18, 2014

Et gripende brev fra sønderskutte Aleppo - slik har dine kristne trossøsken det!

Se nøye på bildet! Det er fra en gudstjeneste i baptistmenigheten i den sønderskutte byen Aleppo i Syria. Det er ikke mange bildene som finnes herfra.

I går mottok generalsekretæren for Den europeiske baptistføderasjonen, Tony Peck, en epost fra Mouner Ajji, som er pastor for Aleppo baptistmenighet. Jeg har oversatt den til norsk, for å minne oss alle om å be for denne menigheten og alle som lider i Syria i dag. Det passer godt på en Langfredag. Tenk hvilket liv våre trosfeller lever hver dag! Takker du Gud for at du lever i et fritt og fredelig land?

Kjære venner!

Jeg ønsker å takke Herren for Hans kjærlighet og beskyttelse de siste to årene, og spesielt Hans nærvær forrige lørdag.

Lørdag den 12 april var jeg på vei til Aleppo. 10 kilometer før vi kom frem til byen ba hæren om at bussen måtte stanse, fordi det var snikskyttere utplassert over alt langs veien! Vi ble stående der fra klokka elleve på formiddagen, til klokka fire på ettermiddagen, før vi fikk tillatelse til å reise videre. Men vi kom bare fire kilometer videre før vi ble stanset på nytt fordi det ikke var sikkert å reise videre. Mange busser og privatbiler ble stående her. Etter noen få minutter begynte snikskytterne plutselig å skyte. Det ble en veldig lang halvtime. Vi sto ansikt til ansikt med døden. Vi forventet en kule fra hvorsomhelst!

Etter en halvtimes tid fikk soldatene oss i ly til mørket falt på. Så sendte de oss tilbake til landsbyen vi kom fra. På det tidspunktet oppdaget vi at en person var død, og at bussen jeg gjemte meg var ødelagt på grunn av skytingen.

Rundt klokka 22.00 dro jeg fra denne landsbyen i en privatbil, under forutsetning av at vi ikke skulle bruke verken lys eller mobil på vei til byen. Jeg vet at vi lever daglig under trusselen av bombenedslag, men å sitte å vente på at ei kule skulle gå gjennom bussvinduet og ta livet av deg, er noe ganske annet.

Denne torsdagen er en av de aller verste her i Aleppo. Vi har kansellert vår nattverdfeiring, og vi kjenner ikke hva morgendagen vil bringe. Vær så snill å be for oss og for byen.

Må oppstandelsens Herre velsigne ditt liv med overflod.

Mouner Ajji

Ingen kommentarer: