tirsdag, april 29, 2014

Stadig flere kommer sammen for å be tidebønner

Det skjer spennende ting i Kristi kropp for tiden! Stadig flere oppdager betydningen av å be tidebønner.  Jeg hører om nye grupper og fellesskap stadig vekk. Og det oppmuntrer meg veldig - og gir håp!

Her er bare noen eksempler: I pinsemenigheten Filadelfia i Oslo finnes det en egen kommunitet, som ber tidebønn. I samme by møtes unge mennesker i kjelleren i gammelt hjem for misjonærer. Jeg har deltatt noen ganger i denne sammenhengen, og det har vært givende.

I dag forteller Grethe Livbjerg, redaktøren av Levende Vand, et ledende dansk tidsskrift for bønn og fornyelse, at 'flere morgener i uken samles en gruppe yngre mennesker på Nørrebro for å be Laudes sammen. Ja noen er flyttet til området for å bo tett på fellesskapet ...'

Jeg har ingen full oversikt over hvor mange slike grupper som finnes, verken i Norden, eller i Norge. Men det er mange.

Min drøm er å se nymonastiske kommuniteter vokse frem i Norge. I Sverige er det flere av dem. I Norge ser vi de første spede forsøkene på å etablere slike. Nymonastiske kommuniteter består enten av mennesker som bor i nærheten av hverandre, som ønsker å leve forpliktende liv sammen, og møter hverandre regelmessig for å be tidebønner, spise sammen, studere Guds ord og ta del i de utfordringene som finnes i et lokalsamfunn. Eller de velger å bo sammen i et felles hus, gjerne inne i bykjernen for å utgjøre en forskjell der.

Ingen kommentarer: