fredag, mars 01, 2019

Hjertelig møte med Andrew White

Endelig var dagen der! Dagen jeg har sett frem til lenge. I flere år har jeg fulgt virksomheten til den anglikanske presten Andrew White - bedre kjent som 'presten fra Baghdad - og vi har hatt løpende kontakt via personlige meldinger. Når vi så søkte Guds ansikt for årets nasjonale bønnekonnferanse, fikk jeg en klar innskytelse om å spørre arrangembrentskomiteen om vi ikke denne gangen skulle spørre ham om å være en av hovedtalerne. Men så var det dette med datoen, om den passet inn i et travelt møteprogram som Andrew White har. Som ved et under hadde han denne helgen ledig, og komiteen ga klarsignal. Nå gleder vi oss veldig til at han skal tale fredag kveld. Møtene streames via nettsiden til Ungdom i Oppdrag.

I går fikk jeg endelig møte han jeg har bedt for så lenge. For meg har Andrew White betydd mye for mitt kall og tjeneste. Andrew har MS,  jeg har Parksinsons. Begge sitter i rullestol.  Nå jeg har vært så sliten og mismodig at jeg ville gi opp, har jeg tenkt på Andrew! Klarer han, så klarer jeg! Midt  i vår kroppslige svakhet får vi oppleve at Herren forsatt bruker oss og har bruk for oss. Det er nåde over nåde!

Det ble et hjertelig møte hjemme hos to andre gode og kjære venner, Margareta og Alv Magnus. Andrew er en Guds mann med et veldig stort hjerte, og er så hjertelig tilstede. Jeg er så glad og takknemlig for denne Herrens tjener, som til tross for stor kroppslig svakhet har tjent Herren i noen av de farligste stedene i verden. Hans hjerte banker for den lidende kirke verden over.

Godt var det også å møte andre gode venner, som David Damian, født i Egypt av koptiske foreldre. Vi har også møtt hverandre noen ganger. Han keder bønnebevegelsen Watchmen for the Nations som de siste årene har ledet store samlinger rundt i verden kalt "Gatherings" hvor fokuset er å søke Guds ansikt og høre fra himmelen. Han har et spesielt kall til å forberede bruden på Jesu andre komme.

Men her var også flere andre kjære venner, som Rania Sayegh, israels araber bosatt i Nasaret og leder et bønnehus der. Rania arbeider spesielt for forsoning mellom jøder og arabere. Godt var det også å treffe igjen OASE's tidligere leder Asbjørn Simonnes og informasjonsleder i Åpne Dører, Linda Askeland,  Mgritt Brustad Wanda Frost, en av de nære medarbeiderne til David Damian sammen med det hyggelige vertsskapet Margareta og Alv Johan Magnus. Tilstede var også de to assistentene til Andrew White, som jeg dessverre ikke husker navnene på.

Billedtekst: David Damian

Ingen kommentarer: