mandag, august 24, 2020

Pakistan: 14 årig kristen jente som ble kidnappet blir tvunget til å flytte tilbake til kidnapperen


Tenk deg at du er 14 år  gammel. En dag blir du kidnappet, så kommer du deg fri for så å oppleve at en domsstol dømmer deg til å flytte tilbake til kidnapperen!

Aburd! tenker du kanskje. Et forferdelig mareritt! Likevel er dette virkeligheten for Maira Shahbaz, en 14 å gammel kristen jente fra Pakistan.

Kidnappingen fant sted i april i år. Hun var på vei hjem da hun ble truet med en pistol og deretter tvunget med inn i en bil. En av kidnapperne, en gift muslimsk tobarnsfar, utpekte dette barnet til å bli hans hustru. Barnet skal ha blitt tvangskonvertert til Islam.

Historien burde stanset her. Politiet burde grepet inn, og kidnapperne arrestert. Ikke slik i Pakistan. Heller ikke i domstolen finnes det noe vern for et barn som er kristen. En høyere domsstol i Pakistan har tvert om bestemt at 14 åringen skal føres tilbake til ham som kidnappet henne, som hans hustru.

Ser du for deg at folk tar til gatene for dette for å protestere mot et slikt barbari? Ser du for deg at land etter land protesterer overfor Pakistan, og truer med boikott?

Der er for det meste taust. Øredøvende stille, vil jeg si. Det er bare et barn, et av mange kristne barn, som lider samme skjebne i Pakistan. 14 årige Huma Yoounus opplevde det samme i fjor.

Ingen kommentarer: