søndag, august 16, 2020

Profetisk: Sett av tid for å be for Libanon - slik kan du be

Vi må sette av bestemte bønnetider for Libanon. Vi var med på en global ZOOM-samtale med flere libanesiske venner forrige tirsdag ettermiddag 4. august, da våre libanesiske venner under samtalen begynte å skrike og sa at det nettopp hadde skjedd en voldsom eksplosjon i nærheten av hjemmet deres i Beirut.

En søster som var med på samtalen skrek: “Jeg må ta vare på barna. Alle vinduene våre er blitt knust! ”

I det øyeblikket trodde de at det kanskje var starten på en krig med Israel, ettersom spenningene langs grensen hadde vært veldig høy de foregående dagene. Så de umiddelbare svarene fra de som kunne fortsette å være med på samtalen, var å be velsignelser over Israel og for israelerne samtidig som vi oppfordret til å be velsignelser over Libanon.

EN TID FOR BØNN FØR EKSPLOSJONEN
Før eksplosjonen fant sted, på bønnevaken søndag og mandag morgn, hadde vi følt oss ledet av Den Hellige Ånd til å be intenst for Libanon. I dagene etter eksplosjonen ble det avdekket at det som skjedde var et resultat av seks år med uaktsomhet fra den libanesiske regjeringen.

Dette bekrefter noen av måtene vi har bedt de siste månedene. Siden mange spør hvordan de skal be, ønsker vi å dele noe av åpenbaringen vi har fått:

1. BE OM FRIGJØRING AV LIBANON
Be om at Libanon skal FRIGJØRES fra det kvelende grepet av den islamske terrorgruppen, Hezbollah's dominans over nasjonen uten at det skjer en stor borgerkrig eller krig med Israel.

En profetisk drøm Patricia hadde i 2019:

Jeg drømte om at jeg gikk gjennom frodige grønne åkrer og stier i Nord-Israel. Det var leger over hele landet, spesielt nær grensa til Libanon. De lette etter pasienter.

På den tiden så jeg ingen syke mennesker, og lurte på hvorfor de var der! Så gikk jeg rett over grensen til Libanon (fortsatt vakkert, grønt terreng) og kom til en elv.

Jeg satt nær elven ved et piknikbord. Jeg la merke til en dame fra bønnehuset i Beirut som satt ved elven og ba og tilba med Bibelen åpen og skrrev i en notisbok.

Over på den andre siden av elven var det en skog og plutselig så jeg kvelerslanger som lå kamuflert av trærne, plutselig kom frem fra trærne. De forlot Libanon og det så ut til at de gikk i retning av sjøen.

Den ene gikk i vannet og svømte forbi damen fra bønnehuset. Jeg var opptatt av henne, men slangen svømte rett forbi henne og hun ble ikke skadet. Hun forble i fred som om hun ikke hadde sett slangen svømme rett forbi henne.

Jeg tror tilbedelse er nøkkelen til beskyttelsen av de troende. Tilbedelse og Ordet svekker de demoniske kreftene rundt oss og beskytter oss mot det onde. Disse slangene (muligens Hizbollah) ble presset ut av Libanons trær.

Akkurat som Hizbollah prøvde å skvise livet ut av Libanon, skviset Herren i drømmen døden ut av sitt dyrebare Libanon!

Da jeg delte denne drømmen , minnet en venn meg om et vers fra Salme 57,7: 'De setter ut garn for mine skritt... De graver en fallgrav for meg, men de faller selv midt i den.'

Jes 29,17-20:

'Ennå bare en liten stund, så skal Libanon bli til en fruktbar mark, og den fruktbare mark skal bli aktet som skog. På dendag skal de døve høre bokens ord. Ut fra mulm og mørke skal de blindes øyne se. De nedbøyde skal igjen glede seg i Herren, og de fattige blant menneskene skal fryde seg i Israels Hellige. For det er forbi med voldsmannen, og det er ute med spotteren og utryddet blir alle de som er på utkikk etter urett.'

2. BE OM DE DEMONISKE TRONENE OPPHØRER
Be om at Herrens røst skal fortsette å slå og demontere demoniske troner over Beirut, og dele og svekke Hizbollah.

Et profetisk syn ble gitt til Rick og forkynt over Libanon 16. oktober 2019. Denne proklamasjonen ble bekreftet fysisk av et kraftig lyn.

Dagen etter begynte demonstrasjoner i Beiruts gater som har fortsatt siden den gang, og som nå har blitt intensivert:

9. september 2019 så jeg et syn om at Herrens røst gikk ut fra Hans nærvær i plutselige angrep som var som lyn å se til som kraftig ristet og svekket demoniske troner over Iran, Russland og Tyrkia. (Jeg har oversatt dette synet tidligere og publisert det på bloggen og Facebook)

16. oktober 2019 følte jeg at vi skulle forkynne dette synet om at stemmen Hans skulle gå frem som lyn. Som vi gjorde, var det en sjelden tordenstorm med masse lynglimt som varte gjennom hele proklamasjonene.

Den siste proklamasjonen som uttalt ble bekreftet av at et fysisk lys ble tent over Beirut. Vi proklamerte at Hans stemme som er som kraftige lyn ville “splintre sederne i Libanon”, og at selv om Hizbollah tenkte på seg selv som de enorme, 2000 år gamle sedertrene i Libanon, at Herrens stemme ville splitte og dele lederne av Hizbollah, og de demoniske maktene som påvirker dem, et alvorlig tilbakeslag for deres onde planer mot Israel som kunne ha ført til ødeleggelsen av Libanon. ”

Proklamer Salme 29,3-7:

'Herrens røst lyder over vannene, ærens Gud tordner - Herren over de store vann. Herrens røst lyder med kraft, Herrens røst med herlighet. Herrens røst bryter sedertrær. ja, Herren bryter i stykker Libanons sedrer. Han får dem til å hoppe som en kalv, Libanon og Sirjon som en ung villokse. Herrens røst slynger ut kløve flammer av ild.'

3. BE OM AT DEMONISKE KREFTER AVDEKKES
Be om at når de demoniske maktene som har holdt Libanon i trelldom blir avslørt og drevet ut, at de ikke vil bli erstattet av andre demoniske makter.

Jeg (Patricia) følte da vi ba for Libanon på tilbedelsesvakten i dag (10.august) at fienden ville prøve å igangsette en revolusjon av anarki som kunne føre til fryktelig blodsutgytelse, lik den franske revolusjonen.

Basert på den drømmen jeg hadde om at tilbedelse skulle være nøkkelen til beskyttelse av de troende, ba vi at folket i Libanon ville tilbe mer enn noen gang før, og at bruden ville ønske brudgommens nærvær mer enn hennes nødvendige mat.

Mens jeg ba dette, så jeg kurver med brød og fisk, og jeg ba om at akkurat som når Yeshua mangedoblet brødene og fiskene til disiplene, ville han skape mat for folket i Libanon mens de tilbad og stolte på Herren til å gjøre mirakler og stolte på Hans styrke og ikke deres egen.

Mens jeg ba og sang dette, fikk Rick et syn som han deler nedenfor:

Jeg så himmelske vogner som skyer som beveget seg raskt fra Jerusalem mot Libanon. De som red disse vognene var mektige stridsengler som ble sendt for å hjelpe Libanon.

Jeg følte da at vi skulle forkynne at når disse englene ble sendt i kamp, tok vi “Davids nøkkel” for å lukke dørene for demoniske ånder av anarki, lovløshet, opprør og vold.

Så så jeg andre englevogner lastet med proviant som enorme kurver med brød, som ble distribuert i Libanon.

Rett etter, uten å vite hva jeg hadde sett, begynte Patricia å synge om Herren at brød og fisker skulle forøkes! Dette var en bekreftelse for oss begge på at vi hørte fra Herren.

4. BE OM AT KRISTI BRUD I LIBANON SKAL STÅ FRAM
Be om en stor bevegelse av Den Hellige Ånd under disse rystelsene i Libanon, og at Han vil bringe mengder av libanesere inn i "Bruden" som Han har profetert om.

Vi har sett og hørt den vakre "brude" tilbedelsen i Libanon førstehånds, i vår tid for tjeneste der. Dette er et viktig kall fra Herren over dette dyrebare landet.

Proklamer Høy 4,8-9:

'Kom med meg fra Libanon, min brud! Kom med meg fra Libanon! Se ut fra Amanas topp, fra toppen av Senir og Hermon, fra løvenes bosteder, fra panternes fjell! Du har vunnet mitt hjerte, min søster, min brud! Du har vunnet mitt hjerte med et eneste øyekast, med en av kjedene om din hals.'

Be om stor nåde, styrke og beskyttelse over bønnehusene og de troende i Libanon som øser ut sin kjærlighet til Ham og over folket i deres nasjon. Måtte vår herre Yeshua (Jesus) motta en vakker brud fra Libanon!

- Patricia og Rick Ridings/bønnehuset Succat Hallel, Jerusalem, 11.august 2020
Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: