onsdag, august 12, 2020

Forfølgelse av kristne i Europa? Storbank avslutter konto til kristne organisasjoner

Storbanken Barclays avslutter kontoene til to kristne britiske organisasjoner etter at banken utsettes for press gjennom en kampanje i sosiale medier. De to organisasjone som er rammet tilbyr frivillig hjelp til mennesker som vil endre sin homoseksuelle livsstil.

Det er nettutgaven til den kristne avisen Världen idag som skriver dette. Nå er ikke jeg oen tilhenger av såkalt konverteringsterapi, men dette reiser en hel rekke prinsipielle spørsmål som burde være problematiske for mange. Blant annet når det gjelder tros-og samvittighetsfriheten. Jeg kan tenke meg en hel rekke med forhold som kan settes under press, hvis det skal bli slik at aktivister utenfra skal kunne få styre en banks utlånspolitikk. Spørsmålet er om denne saken er nok et eksempel på en kommende forfølgelse av kristne i Europa? Skal det i årene som ligger foran i det hele tatt være mulig å stå for en klassisk kristen trosoverbevisning, og være likestilt i samfunnet eller skal pressgrupper få strupe kristen virksomhet? Tros- og samvittighetsfriheten settes under betydelig press i dagens Europa.

Det var i midten av juli i år at de kristne organisasjonene Core Issues Trust og International Federation for Therapeutic and Counselling Choice fikk beskjed om at deres bankkontoer vil bli avsluttet 14.september.

I følge Lifesite News kom bankens beslutning etter en aggressiv kampanje på sosiale medier, der aktivister på feilaktig grunnlag skal ha anklaget disse to organisasjonene for å drive såkalt konverteringsperapi.

Også Pay Pal og Mail Chimp har avsluttet kontoene til de to kristne organisasjonene, hvilket gjør deres virksomhet vanskelig.

Ingen kommentarer: