onsdag, september 09, 2009

Anti-familie vandaler forårsaket ødeleggelser på konferansesenter


En konferanse om familiens betydning ble utsatt for vandaler da den skulle holdes i Amsterdam 10.-12. august. Vandalene hadde skrevet obskøne ord på veggene til konferansesenteret (bildet) hvor møtene skulle holdes, og gjort store ødeleggelser utenfor konferansestedet.

Representanter for 50 nasjoner, - forskere, lærere, legfolk, kom sammen for å samtale om viktige spørsmål knyttet til abort, hjemmeundervisning og ekteskapsrelaterte emner. Dette ble nok for mye for enkelte grupper som snakker mye om toleranse og religionsfrihet, men når det kommer til stykket er det kun toleranse for de politisk korrekte meningene.

Larry Jacobs, som har arrangert disse konferansene de siste 12 årene, sier at han aldri har sett slike ødeleggelser noe sted hvor konferansen er blitt holdt. Han sier:

"Vi vet at våre meningsmotstandere er uenige med oss i en rekke saker, som abort, ekteskap, aktiv dødshjelp, foreldrerettigheter, pornografi og prostitusjon. Det som forundrer meg er at disse anti-familie aktivistene tror at de har rett til å begå kriminelle handlinger som vandalisme i et forsøk på å stanse denne konferansen."

Blant talerne på konferansen var Richard Land, president for Sørstatsbaptistenes "Convention Ethics-and Religious Liberty Commission og Dorothy Patterson, professor i teologi ved Southern Baptist Theological Seminary.

5 kommentarer:

JanEinar sa...

En spontan refleksjon til en detalj du skriver:

Er "politisk korrekt" blitt et skjellsord?

Er "politisk korrekt" blitt en motsetning til "religiøst korrekt"?

Hvordan kan vi utfordre politikerne - på en sunn måte - til å hente inspirasjon fra kristologien?

Bjørn Olav sa...

Slik jeg ser det er "politisk korrekt" det som til enhver tid er rett i et samfunn som har vendt ryggen til Gud. Den politiske korrektheten står i klart motsetningsforhold til Guds ord. To eksempler:

1. Den nye kjønnsnøytale såkalte "ekteskaps"-loven. Den er politisk korrekt, men bryter med Guds ord og kirkens syn på ekteskapet. Da tenker jeg ikke kirken i betydningen Den norske kirke, men som uttrykk for hva kirken har trodd siden dens grunnleggelse.

2. Homofile som lever i et forhold og som likevel skal ha stillinger i en menighet.

JanEinar sa...

Slik jeg ser det er "politisk korrekt" det til enhver tid dominerende standpunktet i samfunnsdebatten, helt uavhengig om standpunktet/ne er "religiøst korrekt".

Eksempler på "politisk korrekt" som også er "religiøst korrekt" er: Du skal ikke drepe, du skal ikke stjele, du skal ikke lyve, etc.

Spørsmålet mitt handler om hvordan vi kan påvirke det "politisk korrekte" til også å bli "religiøst korrekt"?

Bjørn Olav sa...

Jeg tror vi trenger flere menigheter/kommuniteter som modellerer eksempler på hvordan Guds rike ser ut, og leves, jfr Bergprekenen. Kristus har en del bekjennere, men få etterfølgere. Bare på denne måten tror jeg det er mulig å se samfunnsendring.

Anonym sa...

Vandalismen forteller hva slags mennesker dette egentlig er.