onsdag, september 30, 2009

Biskop forhindret den fullkomne skandalen


Biskop Per Oskar Kjølås har gjort det eneste riktige og anstendige: Han har grepet inn overfor menighetsrådet i Tromsø domkirke, og sørger dermed for at Broder Yun, eller Den himmelske mannen som han også kalles, får tale i domkirken. Vedtaket menighetsrådet fattet var skandaløst i seg selv. Om biskopen ikke hadde reagert, ville skandalen vært fullkommen. Menighetsrådet i Tromsø sitter igjen med skammen over å nekte en av Kinas mest kjente husmenighetsledere tale. Menighetsrådet ønsket seg ikke noe vekkelsesmøte, men har ingen problemer med konserter med ikke-kristne utøvere. Nå får tromsøværingene oppleve broder Yun i sin egen storstue. Det gleder vi oss over.

Tenk at en som er blitt forfulgt, som har utstått grusomme lidelser for Jesu navns skyld, skulle stenges ute av en menighet i Norge. Men vi har hørt slikt før. Som jeg har nevnt på bloggen tidligere ble Richard Wurmbrand nektet adgang til flere av Den norske kirkes menigheter. Det er enkelte som ikke liker å høre sannheten, at kristne flere steder i verden må betale en stor pris for å følge Jesus. Og de vil heller ikke høre noe som skulle få dem eller noen andre ut av den åndelige søvnen.

Vårt Land skriver om saken her:
http://www.vl.no/kristenliv/article4616485.ece

På bildet ser vi broder Ren, som er fast tolk for, broder Yun.

8 kommentarer:

Karin sa...

Halleluja!
Ära vare Gud!Vem kan stoppa Gud,när Han vill gå fram med Evangeliet!
Karin

Anonym sa...

Ja, dette var godt. Som konservativ kristen er jeg sjelden enig med Kjølås, men han skal ha honnør for at han stoppa det enda mer "liberale" og "folkelige" Tromsø domkirke menighetsråd fra en hundreårstabbe... Broder Yuns historie er svært sterk, og jeg har selv møtt ham to ganger.

Anonym sa...

Det er jammen godt at det finnes anstendige biskoper.

Mvh.: Birgir

Reidar sa...

"Mine herrer. Alt vakler"

Jeg har full forståelse for at menighetsrådet takket nei til forespørselen, dersom det dreier seg om et arrangement som ikke ivaretar den norske kirkes profil eller lære. Dermed er det også irrelevant om taleren har vært forfulgt eller ikke. Det rådet tar stilling til er i hvilken grad de skal være imøtekommende innenfor økumeniske sammenhenger, og hvor grensen skal gå.

Og det er ingen hemmelighet at den norske kirkes profil, sammenlignes med de karismatiske bevegelsene sine, fremtrer som vidt forskjellige. Derfor kan jeg forstå at rådet styrer unna et arrangement som ikke DNK kan stå inne for, ei heller Confessio Augustana eller andre kirkesamfunn.

Så kjære "anonym". Plasser ikke andre mennesker i båser som "konservativ" og "liberal" grunnløst. Husk det finnes liberale pinsevenner og konservative medlemmer av Åpen kirkegruppe. Og hvorvidt du har møtt broder Yun to ganger, fremstår som totalt irrelevant innenfor den offentlige debatt.

Jeg har møtt biskop emeritus Baasland en del ganger, uten at jeg syns han skal fortsette som biskop.

dabide sa...

Kompliseres ikke dette litt av at Broder Yun er temmelig omstridt, og at miraklene han hevder skal ha skjedd er svært oppsiktsvekkende? http://en.wikipedia.org/wiki/Brother_Yun

Geir Knævik sa...

Mannen er kontroversiell. Ikke rart menighetsrådet vegrer seg.

Bjørn Olav sa...

Reidar:

Jeg tror nok ikke det har vært bekymringen for Den norske kirkes lære som har vært utslagsgivende for at menighetsrådet i Tromsø domkirke takket nei til dette arrangementet. Så langt jeg kjenner Confessio Augustana, vil forkynnelsen av lov og nåde være noe en luthersk kirke ville verdsette. Slik jeg kjenner broder Yun, så er det nettopp en forkynnelse til omvendelse, han står for. Dessuten er dette et møte i misjonens tegn. Det er heller ikke noe som strider mot den lutherske lære. Broder Yun er jo en av de som har kommet til Norge for å takke for den innsatsen norske misjonærer gjorde i Kina. Hans mor ble blant annet frelst når Marie Monsen talte.

Nei, årsaken ligger nok et helt annet sted enn at man er bekymret for karismatikk. Det er nok heller det at noen kan bli støtt av Yun's radikale omvendelsesforkynnelse og at mennesker skulle komme i syndenød. For noen er nok det verre enn noe annet.

Er du ikke mer bekymret for at ikke-kristne artister opptrer i kirken?

Bjørn Olav sa...

Geir Knævik

Ja, mannen forkynner at mennesker må bli frelst. Det er kontroversielt, selv i Den norske kirke.