onsdag, september 09, 2009

Baptistmenighet satser på misjon i nedgangstider


I nedgangstider satser First Baptist Church i Frankfort i Kentucy (bildet) på misjon! Mens andre menigheter slanker misjonsbudsjettene i tøffere økonomiske tider, og menighetens medlemmer gir mindre som øremerkes misjon, går denne menigheten den motsatte veien.

"Jeg tror mange menigheter har en overlevelsesmentalitet akkurat nå," sier pastoren i menigheten, David Hinson og legger til: "Vi trenger derimot å stole på Herren at Han vil sørge for vår fremtid. Vi kan være praktiske i våre økonomiske disposisjoner og vedtak som gjøres, men trofaste i det å sette vår lit til at Gud vil gi oss visjon for å hjelpe mennesker i nød på ett og samme tidspunkt."

David Hinson kom til denne baptistmenigheten med sterke historiske røtter i det sentrale området av byen Frankfort i 1998. Han har ledet menigheten til å utvikle strategiske planer som har inkludert et sterkt misjonsengasjement.

"Vi ønsket virkelig å ha en strategi for hvordan vi skulle nå ut til dem som befant seg utenfor kirkeveggene. Det var kritisk for meg at vi fikk til dette, for en menighet kan bli svært inadvendt og dermed bli så opptatt av seg selv at de glemmer at kallet er å miste seg selv for andres behov. "

Dermed ble Mission Frankfort etablert. Her settes fokus på misjon lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Nøkkelkomponenten i dette arbeidet er det å skaffe til veie penger for misjon. Menigheten har to budsjetter. Et for selve menighetsarbeidet i Frankfort, og et for misjon. Det er fordi misjonsbudsjettets penger kun skal gå til misjon og intet annet.

En søndag utfordret pastor Hinson menigheten til å dele dagens kollet i to like deler. En skulle gå til menigheten, den andre til misjon. Menigheten svarte på å gi et stort offer. De trengte penger til det lokale menighetsarbeidet, men de ville ikke at dette skulle gå på bekostning av misjonsarbeidet. Derfor økte de antall dollar de gav flerfoldig!

Denne givergleden stemmer godt med en nylig offentliggjort undersøkelse i USA. Amerikanere endrer livsstil og gir mer til ulike formål, og mennesker som er medlemmer av en menighet er de som gir mest.

Måtte det bli flere menigheter som denne menigheten i USA, også her i Norge. Vi trenger mer enn noensinne å satse på misjon. Millioner av mennesker trenger å høre evangeliet. Uten er de redningsløst fortapt!

Ingen kommentarer: