mandag, september 28, 2009

En ivrig forbeder og arbeider i Guds rike har gått hjem til Herren


Shetland har mistet en trofast forbeder. Denne helgen fikk jeg vite at Sandra Watt (54) døde etter en tids sykdom 1. juli. Jeg traff Sandra i forbindelse med "Fire from the North" konferansen i 2005, hvor jeg var en av talerne, og hun gjorde et sterkt inntrykk på meg. I bønnebrevet fra den nasjonale bønnebevegelsen på Shetland skriver de at "hele kirken" opplever sorg ved Sandra Watt's død. Det er ikke vanskelig å forstå, for Sandra satte djupe spor etter seg på Shetland og var elsket i alle sammenhenger. Ikke minst var hun en ivrig forbeder for alt Guds verk på Shetland.

Hun var et aktivt medlem av Baptistmenigheten i Lerwick (bildet) hele sitt liv. Sandra, som var født i Lerwick, som er hovedstaden på Shetland, i en søskenflokk på åtte - Sandra var eldst - tok i mot Jesus som sin Frelser og Herre som ei ung jente. Siden den gang var hun aktivt med i baptistmenigheten, men også i felleskristent arbeid. Sin mann, George, traff hun da også på en felleskristen kafe som ble drevet i Lerwick etter gudstjenestetid og som samlet mye folk.

Ekteparet Watt var involvert i sommerleire for barn, drev et aktivt ungdomsarbeid og var ansvarlige for søndagsskolearbeidet. Den siste tiden Sandra levde drev de "Pepperklubben", et bibelstudieopplegg for ungdom i sitt hjem.

Sandra var virkelig hengitt til alle barn og unge. De lå på hennes hjerte. Og så var hun så glad i å synge. Først sang hun sammen med sine søstre, senere sammen med George og ulike grupper. Aktiv var hun også i Gideons arbeid, og i støtte til radiomisjon. Hun holdt god kontakt med misjonærer og var deres store støttepartner på Shetland. Ikke minst gjaldt dette Far East Broadcasting Associates på Kypros.

Sandra Watt levde virkelig i tråd med ordene fra 1.Kor 15,58:

"Derfor, mine elskede brødre, vær faste og urokkelige, alltid rike i Herrens gjerning, da dere vet at deres arbeid ikke er forgjeves i Herren."

Hva Baptistmenigheten i Lerwick angår så er det en menighet som ble grunnlagt før 1894, da kirkebygget som du ser på bildet ble bygget dette året. Menigheten bygger nå nytt menighetslokale for sin virksomhet. Det gamle kirkebygget skal omgjøres til leiligheter og drives av noe som kalles Hjartland Housing Associations. De norske navnene går igjen!

Ingen kommentarer: