søndag, september 20, 2009

Bibeltroende biskop død


Biskop Bertil Gärtner (bildet) er død, 84 år gammel. Han døde denne søndags morgen etter en tids sykdom.

Den svenske biskopen var en uredd talsmann for et konservativt bibelsyn i vårt naboland. I høy alder ble biskop Gärtner blogger. Hans siste bloggartikkel handler om kirkevalget i Sverige, og hva Kristi kirke er for noe. Biskop Gärtner uttrykker uro for det som har skjedd de siste årene, hvor mange fjerner seg mer og mer fra Guds ords ordninger. Resultatet er en "liksom kirke" som styres av trender og politisk korrekthet, fremfor å være en kirke som består av mennesker som har Jesus som sin Frelser og Herre.

Biskop Gärtner var en biskop som søkte Åndens gaver, og med en Kristus-sentrering som er sjelden vare. Han var en drivende kraft i arbeidsfellesskapet Kirkelig Fornyelse i Sverige, og medvirket i 1980 til at Svenska Kyrkans fria synod ble en realitet. Han var viden kjent for å holde fast ved Bibelens tydelige ord om at menighetens tilsynstjeneste er forbeholdt menn. Han var professor i nytestamentlig eksegese.

Vi lyser fred over minnet om biskop Gärtner, og takker Gud for den tjeneste han fikk. Biskop Gärtner var en røst vi hadde trengt i den tid vi er gått inn i. Måtte noen ta opp hans kappe!

"Dyrebar i Herrens øyne er hans frommes død." (Salme 116,15)

Se mer her: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=180899

Ingen kommentarer: