mandag, september 21, 2009

Fader Johannes av Kronstadt: Et liv i Kristus, del 1


For noen år siden var jeg så heldig å få låne en bok fra et ortodoks klosterbibliotek om fader Johannes av Kronstadt (bildet). Historien om hans liv og prestegjerning har siden fulgt meg i alle årene etter dette. Ikke minst har et bilde som ledsager boken gjort et sterkt inntrykk på meg. Det bildet viser fader Johannes som står i vinduet til sitt hus, i det han gjør korsets tegn og velsigner byen han bor i og har sin gjerning. Jeg har tenkt mye på det bildet og ordene fra Jeremia 29:

"Søk den byens velferd som jeg har bortført dere til, og be for den til Herren! For når det går den vel, så går det dere vel." (v.7)

Vi er kalt til å være salt og lys.

Fader Johannes var det. Han ba for byen, han velsignet den og han forble trofast mot sitt kall og Guds ord livet ut. Derfor satte han djupe spor etter seg, som gjør at vi den dag i dag minnes ham.

I en serie med artikler vil jeg gjerne få presentere fader Johannes av Kronstadt for deg. La meg ved seriens begynnelse bare gi deg et lite sitat fra hans dagbok, et sitat som er veldig karakteristisk for hans liv:

"Vårt hjerte dør daglig en åndelig død. En varm bønn under tårer fører til at vi våkner til liv, og igjen begynner å puste. Men om man ikke daglig ber med åndelig varme, er det lett at man dør åndelig."

Vi trenger alle å leve i daglig forsakelse og tro, og leve med Åndens ild. Velsignet arbeidsuke til alle bloggens lesere.

1 kommentar:

Karin sa...

Detta verkar vara en helt fantistisk andaktsbok!
Som det som är skrivet i början.
Vårt hjärte dör dagligen en åndelig död.En varm bönn under tårar förer til at vi våkner til liv igjen!och begynner å puste!Men om man ikke daglig ber med åndelig varme er det lett at man dör åndelig.
Å,må Herren hjälpa oss att vi dagligen ber med andlig värme!
Var Välsignad,och tack för hälsningen i facebook BjornOlav!Svar kommer.