mandag, september 21, 2009

Jonathan Goforth - Guds redskap i Kina, del 2


Her følger andre del av historien om Jonathan Goforth, som ble kalt Kinas største evangelist.

Jonathan Goforth (her sammen med sin kone Rosalind), returnerte til Kina i 1901 som en forandret mann. Han hadde sørget over den døde kristentroen på hjemmebane i Canada, og han var også utilfreds med lunkenheten han så blant de kristne i Kina. Mange av menighetene hadde akseptert em ny liberal kristendom, som gjorde de kristne verdslige og med kalde hjerter for det som hørte Gud til.

Goforth studerte Bibelen for å finne et svar på dette, og erklærte i den forbindelse:

"Hvert skriftsted som hadde å gjøre med prisen for, eller veien til, tilganen på kraft ble mitt liv og min pust."

Han leste mange bøker om vekkelse, og har dypt grepet av det Charles Finney skrev. Da Goforth ba, følte han Herren sa ta vekkelsen ville bli øst ut over en hver tjener som bekjente sine synder, omvendte seg og adlød alt hva Den Hellige Ånd sa at de måtte gjøre.

I 1906 preket Jonathan Goforth i en avsidesliggende by da han kom i en voldsom syndenød. Herren befalte ham om å forsone seg med en kristen bror. Goforth forsøkte å argumentere med Herren, i det han pekte på at den andre hadde skylda. Han forsøkte å fortsette å preke, men budskapet han forsøkte å formidle føltes merkelig ut og det var ingen kraft over det. Han stanset å preke, bøyde sitt hode, og gav et løfte til Herren at han ville oppsøke denne mannen straks møtet var over. Den åndelige atmosfæren i møtet forandret seg fullstendig, og mange tårevåte bekjennelser lød mange steder blant de fremmøtte. I de følgende månedene skjedde det samme i hvert eneste møte Goforth talte. Den Hellige Ånd beveget seg på en mektig måte, og mange gale ting ble oppgjort.

De neste 10 årene ledet Jonathan Goforth vekkelsesmøter over hele Kina. Ofte talte han opptil åtte timer om dagen, til folkemengder på opptil 20.000. Tusenvis av syndere erfarte Jesu frelsende nåde og mengder av kristne ble vekket til et mer levende forhold til Gud. Møtene var også karakterisert av offentlige syndsbekjennelser og omvendelser.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: