lørdag, september 12, 2009

Konferanse om menighets- og samfunnsforvandling i Sverige


Jeg synes det er spennende at den nå pensjonerte hovedpastoren for Kristkirken i Bergen, Reidar Paulsen (bildet) skal til Stockholm 18.-20. september, for å tale i den gamle og ærverdige Elimkyrkan. Det vil si Elimkyrkan er ikke eldre enn 1990, men den er grunnlagt av to svært interessante frimenigheter i Sveriges hovedstad: Östermalms baptistförsamling som har drevet sin virksomhet fra slutten på 1800-tallet, og Birka Frikyrkoförsamling som tidligere har hatt en kirke i Birkastaden. I dag er Elimförsamlingen tilsluttet Det svenske Baptistsamfunnet og Evangeliska Frikyrkan.

Til Stockholm kommer også lederen for Veien Bibelskole, Sverre Bjørnhaug. Tema for samlingen er "Transformation". Det er vel kanskje fordi vi ikke har ord som dekker betydningen at man bruker det engelske navnet, men vi snakker altså om "forvandling", og det av en slik karakter at det virkelig blir endring fordi evangeliet om Guds rike forkynnes med tegn og under, og hvor alt gjennomsyres av bønn.

Når jeg skriver at det er interessant at lutheraneren Reidar Paulsen reiser til en baptistforsamling i Sverige for å undervise, så er det av minst to grunner:

Reidar Paulsens tjeneste er en tjeneste til hele Kristi kropp, og nå når han har gått over i "pensjonistenes rekker", så har det frigjort tid til at flere enn Kristkirken kan nyte godt av hans innsikt i Guds ord og hans lange erfaring som pastor. Det andre er at baptister utvilsomt har mye å lære av lutheranere!

Ingen kommentarer: