tirsdag, september 29, 2009

Profetiske ord og Ordets klippegrunn


Jesus har vist oss hvor trygt det er å bygge på Ordets klippegrunn. Da kan stormen komme, vi blir stående likevel. Så er da også Guds ord "en lykt for min fot og et lys på min sti" (Salme 119,105)

Jeg skriver dette fordi jeg de siste dagene har deltatt i en samtale, hvor en person påberoper seg å tale i Herrens navn og "profeterer" død over sin meningsmotstander. Jeg skal ikke gå inn i den debatten her, men jeg stilte noen spørsmål i sakens anledning om hvordan profetier skal prøves. De fleste vil svare at vi skal prøve alt på Guds ord, og til det svarer jeg at jeg er helt enig. Det er kun Guds ord som er autoritativt. En av de som svarer skriver at om man prøver ting på Guds ord, så vil man miste alt. Ja, det kan være så, men da er det man mister ikke mye verdt! Hvis det ikke kan stå Ordets prøve, ja da kan vi likesågodt kaste det i søpla.

Gud motsier ikke seg selv. Det er intet motsetningsforhold mellom Guds ord og Jesus. Jesus har satt sitt godkjenningsstempel på Den Hellige Skrift. Det kommer ingen tilleggsåpenbaringer til Bibelen. Den er endelig og avsluttet åpenbaring. Punktum. Profetier etter at Den Hellige Skrift ble samlet til den kanon vi har, kan aldri likestilles med Guds skrevne ord slik vi finner det i Bibelen. Bibelen er noe kvalitetsmessig større og annet. Bibelen er og blir Guds ufeilbarlige ord. Våre ord kan ikke måles med dem.

Det er avslørenede når mennesker som påberoper seg å tale på Guds vegne sier at "Det å lese bibelen gjør oss IKKE kjent med Gud!" Den som vil ha med Herren å gjøre holder seg borte fra slike mennesker. Den som holder seg til mennesker som sier slikt vil veldig lett føre andre vill og selv bli ført vill.

Bibelen på bildet tilhører pastoren i Temple Baptist Church.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det er helt utrolig at noen kan få seg til å si noe slikt. De kan ikke ha forstått Bibelen i det hele tatt. Det står flere plasser i Bibelen hva som vil skje med de profetene som taler sitt eget ord. Vi vet hva som skjedde med Bileam. Vi vet hva som skjedde med de ca. 400 som ikke fikk tent offeret sitt på alteret da de enda prøvde å flerre opp huden sin så blodet rant. Bare for å nevne de to tilfellene. Det finnes flere.

Mvh.: Birgir