torsdag, oktober 01, 2009

Tusenvis av dine trossøsken lider i dag



Min gode venn, pinsemisjonær Oddvar Johansen (bildet), tidligere redaktør for Korsets Seier, befinner seg på Filippinene sammen med sin kone. De er der for å besøke sin datter Heidi Enconado og hennes mann, Roberto som er misjonærer i Manilla. Oddvar og Elsie er dermed kommet midt oppi Tyfonen som har rammet Filippinene og Vietnam. Ødeleggelsene er kolossale. Tusenvis av mennesker har mistet absolutt alt de eier, hele livsgrunnlaget er bokstavelig vasket vekk. Og døden følger vannmassene. De fleste som tilhører menigheten som Heidi og Roberto er misjonærer for har mistet absolutt alt.

Heidi og Roberto var selv fangeti andre etasje i sitt hjem i to dager uten mat, strøm og vann på grunn av flommen.

Samtidig som dette skjer er Sumatra og Indonesia rammet av jordskjelv og tsunami. Antallet omkomne er allerede svært høye.

Dette er virkeligheten for mange av våre trossøsken akkurat nå! Noe å tenke på den første dagen i oktober, når vi lurer på hva vi skal ha til middag og kanskje hva vi skal se på TV i kveld. Kanskje vi skulle bruke tid i bønn for de mange som lider i dag, og hjelpe noen praktisk. Heidi og Roberto er allerede i gang med å gjøre det de kan. Hvorfor ikke gi dem en håndsrekning?

Du kan lese mer om deres arbeid her:

http://pym.no/sider/tekst.asp?side=759

Ingen kommentarer: