tirsdag, oktober 06, 2009

Benny Hinn nektet adgang til Storbritannia - like før kristenforfølgelsen?


Mye kan sies om Benny Hinn. Det skal jeg ikke gjøre. Derimot vil jeg gripe tak i det som har gjort at Benny Hinn er nektet adgang til Storbritania i dag.

Visumreglene for besøkende religiøse forkynnere er blitt endret. Endringen trådte i kraft 28.november i fjor og loven har som formål å hindre "ekstremister og hatforkynnere" fra å komme inn i landet. Dette er en særdeles farlig utvikling. Det frie ord skal altså begrenses, og man skal kunne utestenge de som ikke passer inn i myndighetenes beskrivelse av hva som ikke er ekstremt eller hatefullt. Med en sterkt voksende muslimsk befolkning i Storbrittania er det ikke vanskelig å se at langt flere enn Benny Hinn vil nektes adgang. De som får invilget visum er kun de som er invitert på forhånd og da av en menighet eller organisasjon som er godkjent av myndighetene.

Det har skjedd mye i Storbrittania den siste tiden som bør få oss til å være særlig oppmerksomme. En kristen kvinne er blitt nektet å ha et kors som halssmykke rundt halsen. Hun hadde arbeidet på et sykehus i mange år, uten at noen hadde noe å kritisere henne for. Når hun så nektet å ta av seg korset, ble hun omplassert. Et kristent ektepar som driver et hotel, er blitt anmeldt av en muslimsk kvinnelig gjest. Gjesten spurte dem ut om deres kristne tro, og opplevde svarene som krenkende. Dermed anmeldte hun dem, og ekteparet kan nå bli dømt til å betale en bot på 50.000 norske kroner og samtidig få sine navn i registeret for kriminelle.

Jeg har tidligere på bloggen skrevet om at vi står foran en forfølgelse av kristne i Vest-Europa. Det vi ser skje i Storbrittania er både illvarslende og svært alvorlig, og kan være de første tegnene på at kristne som virkelig ønsker å ha Jesus som frelser og herre i sine liv, og ikke vil kompromisse med Guds ord, går vanskelige tider i møte.

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=189039

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tja, jeg vet ikke. Jeg tror vi trenger forfølgelse i vesten for å våkne av en grusom søvn som veldig mange kristne i vesten er preget av.
Er det ikke noen som har sagt: "Forfølgelse er kirkens sæd"?
A.

Bjørn Olav sa...

Så vidt jeg vet var det kirkefader Tertullian som sa: "Martyrenes blod er kirkens sæd."

Apostelen Paulus skrev til sin unge medarbeider Timoteus at: "Alle som vil leve gudfryktig i Kristus Jesus, skal bli forfulgt." (2.Tim 3,12)

Så forfølgelse er en del av det å være Jesu etterfølger. Ordet "vitne" er det samme ord som "matyr".

Poenget mitt er at det som nå skjer i Storbritannia er et tidstegn, og kan innevarsle noe nytt for Vest-Europas vedkommende.