søndag, oktober 18, 2009

Vellykket praksisdag for det indre livet

Jeg kjenner på en djup takknemlighet for gårsdagen. Normisjonens høyborg i Oslo - Storsalen, var fullsatt, og det måtte settes inn ekstra stoler til de mange som var kommet for å ta del i "Salig er tørsten". Det var godt å treffe igjen kjente, og hilse på nye. Seminaret mitt om Jesusbønnen, som ble holdt to ganger etter hverandre med bare et kvarters pause, var vel besøkt begge gangene. Og responsen synes jeg var god. Flere stilte gode spørsmål, og det var inspirerende å tale til mennesker som tydelig var interessert i å lære om praktiseringen av Jesusbønnen.

Godt var det å treffe Peter Halldorf (bildet) igjen også. Vi fikk oss en god prat. Etter en prøvetid tar jeg nå det endelige steget og blir en del av den økumeniske kommuniteten på Bjärka Säby. Jeg har vært med siden kommuniteten ble konstituert i sin nye form den 1.juni 2008, men da i form av en prøvetid hvor jeg har tatt del i tidebønnlivet på hjemmeplan.

Kommuniteten på Bjärka Säby består av mennesker med ulike livskall, samt et brødre- og søstrefelleskap, den såkalte Fraterniteten, som lever på Nya Slottet Bjärka Säby. Noen nordmenn, blant annet en svært god venn av meg, har knyttet seg til kommuniteten i prøveperioden, så jeg er ikke alene. Tiden er kommet for å avlegge løftene som gjør meg til en del av kommuniteten på en litt annen måte enn man er det i prøveperioden. Den endelige datoen er ikke fastsatt, men jeg regner med at det skjer i forbindelse med eukaristien som feires på Øvresalen onsdagskveldene.

Nå kjenner meg meg både glad, takknemlig - og sliten. Natten har meldt sin ankomst. I morgen kveld skal jeg tale i Raufoss Baptistmenighet, den første menigheten jeg var pastor for.

1 kommentar:

Anonym sa...

Glad du fant fram, Bjørn Olav. Det er jo ett bønnesvar.
Gud velsigne deg.

Hilsen karin.