søndag, oktober 25, 2009

De kristnes røst har forstummet - vi må heve den igjen - for evangeliets skyld


Johnny Hunt (bildet), president for Sørstatsbaptistene, og pastor for First Baptist Church i Woodstock i Atlanta, USA, har nylig vært på besøk i fire land i Midt-Østen. Her ser han ut over ruinene av en bysantinsk kirke, og bruker denne som et eksempel på behovet for å blåse liv i gamle kirker og gjøre dem til baser for ny misjonsvirksomhet.

Stående oppe på et tak lyttet pastor Hunt på ropene fra de mange minaretene. De trofaste ble kalt til fredagsbønnen. Der hvor den kristne tro opplevde sterk vekst og fremgang og de kristne var i klart flertall, er det nå moskeer med sitt budskap som er den dominerende kraft. De kristnes stemmer er brakt til taushet.

"Hadde apostelen Paulus levd i dag," sier pastor Hunt, "så hadde han stilt seg oppe på høydedragene her og ropt ut evangeliet,"

Hunt peker på noen høydedrag som omkranser stedet hvor han står. Han utfordrer oss til å være mer djerve på evangeliets vegne. Folk trenger å høre våre stemmer.

"Våre stemmer har stilnet. De har druknet fordi vi har tillatt at det har skjedd. Islam har økt stemmenivået fordi de har vært villige til å betale det som det koster å få budskapet ut, mens vi har oppholdt oss i våre kirker og ikke vært villige til å betale omkostningene. Vi gjør mindre og mindre for at Jesu navn skal bli gjort kjent. Som aldri før i vår levetid må vi heve stemmene våre og forkynne evangeliet, og det med større styrke enn muslimene sprer islam."

Pastor Johnny Hunt er vel kjent for sitt arbeid med å inspirere og trene nye misjonærer. Så var han da også til stor oppmuntring for nasjonale vitner i de fire landene han og hans team besøkte nå. Han ber oss om å støtte de nasjonale vitnene som arbeider i disse muslimske områdene. Enkelte av dem gjør det med stor fare for sine egne liv. Noen av dem har selv bakgrunn som terrorister, som har kommet til en levende tro på Jesus.

"Hvem er villig til å støtte dem? Med forbønn og økonomi? Hvor mange finnes det som vil investere i at mennesker i Midt-Østen og Nord-Afrika får høre om Jesus?"

Jeg lar utfordringen gå videre. Blir du med på dette?

Ingen kommentarer: