torsdag, oktober 29, 2009

Kan det komme noe godt fra Nasaret? Møter med Saleem Shal i Norge


"Kan det komme noe godt fra Nasaret?" spør Nataniel, og Filip svarer: "Kom og se!" (Joh 1,47)

I sommer var jeg så heldig å bli kjent med Saleem Shal (bildet), som er en av pastorene i den nystartede New Life Baptist Church i Nasaret. Saleem Shal er araber, men elsker Israel. Nå forsøker han og den nye menigheten å nå ut til Nasarets innbyggere med evangeliet. Arbeidet byr på mange utfordringer. Blant annet økonomiske. Menigheten har ingen mulighet til å lønne Saleem Shal. Så for å brødfø seg selv og familien arbeider Saleem på en bensinstasjon. Det er så vidt de klarer seg. Nå har vi tatt initiativet til å invitere Saleem Shal til Norge våren 2010. Dato er ennå ikke fastsatt, men han blir her en drøy ukes tid en gang i februar/mars. To menigheter har allerede takket ja til å få ham på besøk, men vi vil gjerne få dekket opp tiden han er her med så mange møter som mulig. Av to årsaker:

For det første vil det være interessant å høre nærmere om hvordan kristne har det i dagens Nasaret. Saleem Shal har et budskap fra Herren som han vil formidle, som vi tror Norge trenger.
Dernest ser vi på mulighetene for å kunne underholde ham økonomisk, enten ved at menigheter eller enkeltpersoner "adopterer" ham. Det vil også være kjærkomment med engangs gaver.

Skulle noen av bloggens lesere være interessert i å få Saleem Shal på besøk, så blir jeg glad om du tar kontakt. Vi ordner med tolk. Menigheter/grupper som vil ha Shal på besøk blir med å dekke reiseutgifter.

Skriv til: bolahans@online.no

Vi kommer tilbake med mer informasjon når vi vet det endelige tidspunktet, men ta gjerne kontakt nå så vet vi om hvor stor interessen er. Det hører med til sjeldenhetene at vi i Norge får besøk av arabisktalende kristne. Menigheter eller grupper som vil ha besøk trenger ikke å ha noen tilknytning til baptistene. Saleem Shal taler like gjerne i andre sammenhenger.

Ingen kommentarer: